Πολλές σκοτούρες…

on .

Είσαι ένας ευτυχισμένος άνθρωπος Μήτσο και δεν το ξέρεις…
-Τι λες βρε Θύμιο, ξεχνάς τις τεράστιες δυσκολίες και τη φτώχεια που περνάω;
-Μα εκεί ακριβώς… κρύβεται και η ευτυχία σου! Στη φτώχεια! Ξέρεις τι προβλήματα αντιμετωπίζουν οι πλούσιοι; Από τις πολλές σκοτούρες, δεν κοιμούνται το βράδυ! Ενώ εσύ, στο 24ωρο τις 10 ώρες κοιμάσαι! (Τελευταία, μας… έβαλαν στον ύπνο πολύ περισσότερο…).
Θα σου αναφέρω τα «προβλήματα» των τριών πλουσιότερων ανθρώπων της Γης και είμαι σίγουρος πως θα πεις τη φράση: Μακριά, μακριά από τον πλούτο!
Οι τρεις λοιπόν πλουσιότεροι του κόσμου είναι: ο Έλον Μασκ, ο Τζεφ Μπέζος (καμιά σχέση… με το Γιάννη) και ο Μπιλ Γκέιτς! Είναι… να τους λυπάσαι και τους τρεις!
Ο Έλον Μασκ, ο… πρώτος των πρώτων, έχει περιουσία 236 δισεκατομμύρια δολάρια! Τελευταία, έχασε τον ύπνο του γιατί έβαλε στόχο να τα… στρογγυλοποιήσει και να τα κάνει 250! Και έτσι θα εξασφαλίσει για πάντα την πρώτη θέση!
Δεύτερος, σε απόσταση αναπνοής, βρίσκεται ο Τζεφ Μπέζος, με 200 δισεκατομμύρια δολάρια! Κοιτάζει από μικρή απόσταση την πρώτη θέση και… τη λιγουρεύεται! Πώς λιγουρεύεσαι εσύ και εγώ το… κοκορέτσι, κάπως έτσι!
Τρίτος… και καταϊδρωμένος έρχεται ο Μπιλ Γκέιτς, με 199 δισεκατομμύρια δολάρια! Ο Μπιλ έχει θέσει υψηλούς στόχους, αλλά δύσκολα να βρεθεί στο πρώτο σκαλί του βάθρου! Εξάλλου τελευταία είχε πολλά έξοδα, πάντρεψε την κόρη του! Ο γάμος του στοίχισε κοντά στα 4 εκατομμύρια δολάρια! (Σιγά τα έξοδα…). Ο γαμπρός του είναι Αιγύπτιος! Όλη η Αίγυπτος… πανηγυρίζει! Όλο και κάτι μπορεί να περιμένει… απ’ το συμπέθερο!
-Μ’ αυτά που μου είπες Θύμιο, κάπως… ανακουφίστηκα!
-Στο είπα Μήτσο, η ευτυχία κάπου αλλού κρύβεται… Τώρα, πήγαινε να ανάψεις τη σόμπα πετρελαίου, γιατί έβαλε κρύο! Και πρόσεχε… τις αναθυμιάσεις!

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής.