Στον «Καιάδα» οι μικρές επιχειρήσεις!

on .

ΠΟΛΛΑ στην κυβερνητική πολιτική προκαλούν, αλλά η άποψη του υπουργού Ανάπτυξης κ. Γεωργιάδη, να συγχωνευτούν ή να κλείσουν οι μικρές επιχειρήσεις, αλλιώς δε θα έχουν πρόσβαση στον τραπεζικό δανεισμό, είναι εξοργιστική. Δεν αρκέστηκε όμως σε αυτό, αλλά δήλωσε πως «αυτές οι επιχειρήσεις με δύο- τρεις- τέσσερις εργαζόμενους, για την κυβέρνηση δεν έχουν θέση στην Ελληνική κοινωνία»! Και σιωπούν όλοι!
ΔΗΛΑΔΗ, ο εντεταλμένος για την ανάπτυξη της χώρας υπουργός, λέει πως θα πρέπει να κλείσουν αν δεν συγχωνευτούν και να μείνουν στο δρόμο, όχι μόνο οι ιδιοκτήτες τους- μικροεπιχειρηματίες, αλλά και οι απασχολούμενοι σε αυτές! Χιλιάδες άνθρωποι να ψάχνουν να βρουν τρόπο να ζήσουν, για να μείνει το πεδίο ελεύθερο για τα επιχειρηματικά μεγαθήρια!
ΟΙ τράπεζες όμως στηρίχτηκαν δυο και τρεις φορές ανακεφαλαιοποιούμενες από το υστέρημα και των «μικρών» επιχειρηματιών, αυτών που κάποτε ονόμαζαν μικρομεσαίους και ραχοκοκαλιά της οικονομίας. Επιπροσθέτως δέχονται τις καταθέσεις τους και να συναλλάσσονται μαζί τους, αλλά θα τις αποκλείσουν από το δανεισμό! Όμως, μήπως να μας πει ο υπουργός αν υπάρχει σχεδιασμός για την αντιμετώπιση της επιπρόσθετης ανεργίας που θα προκύψει;