Στο σκοτάδι…

on .

Δεν ζουν «στο σκοτάδι» μόνο οι Αφγανοί, με τη νέα κυβέρνηση των Ταλιμπάν, που κάνει… περιπολίες στη χώρα με αμερικανικά τζιπ… του κουτιού! (Τα γνωστά λάφυρα των ισχυρών…). Δυστυχώς «στο σκοτάδι» θα ζήσει ακόμη και η Ευρώπη, με τις άγριες αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα! Βέβαια «το σκοτάδι» του Αφγανιστάν είναι πολύ σκληρό, αλλά και η Ευρώπη ως τώρα δεν είχε μάθει να ζει με σβησμένες λάμπες! Και φυσικά, δεν αποτελεί εξαίρεση η Ελλάδα, που και αυτή θα ζήσει… στο ημίφως! Οι αυξήσεις του ρεύματος φέρνουν… σκοτοδίνη! Και φυσικά με… συστάσεις δεν λύνεται το πρόβλημα!

Η κυβέρνηση κάνει συστάσεις στις ιδιωτικές εταιρίες ηλεκτρικού ρεύματος, να… λυπηθούν τον κοσμάκη!
Ίσως αγνοεί πως σ’ αυτή την περίπτωση οι… συναισθηματισμοί «πάνε περίπατο», καθώς το κέρδος μπαίνει πάνω απ’ όλα! Ο Έλληνας από τώρα είναι υποχρεωμένος να πάρει τα μέτρα του… Αυτοπροστασία…
Προχθές το βράδυ, στο απέναντι διαμέρισμα που μένει ένα ζευγάρι συνταξιούχων, καθόταν στο σαλόνι και στο φωτιστικό ήταν αναμμένη… μόνο η μία λάμπα! Οι άλλες 3 ήταν βγαλμένες για… οικονομία! (Το ζευγάρι των συνταξιούχων «άλλαξε» τακτική, πριν η ΔΕΗ τους «αλλάξει» τα φώτα!).
Και όταν είχε σουρουπώσει για τα καλά, η γριά έκλεισε τη μπαλκονόπορτα και πήγε… κατευθείαν στην τουαλέτα! Άναψε το φως… για την ανάγκη της! Και ο γέρος έβαλε μια φωνή, που τρόμαξε η γριά!
- Τι ανάβεις το φως; της είπε. Εσύ… αργείς πολύ στο μπάνιο! Σβήσε το φως και έλα πάρε… ένα κερί… από τα γενέθλια που σου έκανα προχτές! 80 κεριά είχε η τούρτα, όσα και τα χρόνια σου… Και άσε τη ΔΕΗ να κάνει αυξήσει…
Αν το ζήσουμε κι αυτό, αλλοίμονό μας!

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής.