Χίλιες φορές…

on .

 Μία πολύ καλή είδηση ακούστηκε τελευταία, για τα ζώα! (Αλλά και τα ζώα έχουν ψυχή…) Ξεκίνησε η υλοποίηση των Εθνικών Σχεδίων Δράσης, για την προστασία ειδών άγριας πανίδας και χλωρίδας στη χώρα μας! Ο Γιώργος Αμυράς, ο υφυπουργός περιβάλλοντος, γνωστός και για τις οικολογικές του ευαισθησίες, προχωράει το θέμα και μπράβο του! Πρόκειται για το γύπα, τη χελώνα καρέτα – καρέτα, το βάτραχο της Καρπάθου, το αγριόγιδο των Βαλκανίων κ.α.

Το σχέδιο έχει στόχο τη διασφάλιση της επιβίωσής τους και τη δυνατότητα γεωγραφικής τους εξάπλωσης!
Η προστασία των άγριων ζώων (μέσα σ’ αυτά, δεν… συμπεριλαμβάνεται ο άνθρωπος) αποτελεί προτεραιότητά μας, δήλωσε ο Γιαννιώτης υφυπουργός.
Κάθε καλοπροαίρετος, βλέπει με καλό μάτι, την όλη προσπάθεια!
Αλλά και οι άνθρωποι… έχουν ψυχή!
Απ’ την άλλη πλευρά, οι Έλληνες να… μη ζηλεύουν;
Να είχαν και αυτοί την ίδια προστασία, από την εκάστοτε κυβέρνηση!
Ο Έλληνας σήμερα είναι βυθισμένος στα χρέη!
Η ΔΕΗ του… αλλάζει τα φώτα, στο σούπερ μάρκετ δεν μπορεί να μπει, έγινε… ανώτερο από κοσμηματοπωλείο! (Αλλά και αν μπει, βγαίνει… μαδημένος!)
Ζυγίζοντας όλα τα δεδομένα ο Έλληνας, έκανε ο ίδιος μία ερώτηση στον εαυτό του, χωρίς… να περιμένει απάντηση: Μήπως θα ήταν προτιμότερο, αυτή την περίοδο, να ήμουν το… αγριόγιδο των Βαλκανίων;
Θα περνούσα τουλάχιστον ένα καλό χειμώνα!
Καθώς το αγριόγιδο, προστατεύεται με τη… σφραγίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Πράσινου Ταμείου! Έτσι το αγριόγιδο των Βαλκανίων, έχει μια άνετη διαβίωση! Ο Έλληνας, δυστυχώς, όχι!
Και εκτός αυτού, δεν πληρώνει δόσεις δανείου, δεν ξέρει τι εστί ΕΝΦΙΑ, δεν πληρώνει δόσεις φόρου εισοδήματος. Και ακόμη το κέρδος του, που δεν ακούει… ειδήσεις, αλλά και ούτε το κυνηγάει κανείς, για το… εμβόλιο του κορωνοϊού!
Και ο Έλληνας, κατέληξε να μονολογεί:
Χίλιες φορές, αγριόγιδο…

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής.