Γιορταστικό κλίμα…

on .

Μετά τη δύση του ήλιου ούτε… ο Σωκράτης δεν στερούνταν ένα ποτήρι κρασί! Εφάρμοζε πιστά το: οίνος ευφραίνει καρδίαν ανθρώπου… (ιστορικά αποδεδειγμένο…). Αυτή τη… δικαιολογία είχαν ο Μήτσος και ο Θύμιος, στην Άνω Ραχούλα, όταν τσούγκριζαν οι δυο τους πολλά ποτήρια… κοκκινέλι και όχι μόνο μετά τη δύση του ήλιου! Πίνουν για να ξεχάσουν τα προβλήματα. (Τις φωτιές, την πανδημία, την οικονομική τρικυμία, που ξεκίνησε και δεν έχει σταματημό!). Πώς τα καταφέρνει αυτή η κερδοσκοπία και… ανθεί πάντα σε χαλεπούς καιρούς, μόνο αυτή το ξέρει… Πέρα από τον καταιγισμό των αυξήσεων, σύντομα… παίρνει φόρα και η ΔΕΗ, για

ένα γερό φθινοπωρινό χαστούκι στους καταναλωτές!
Και έτσι, με… 5-6 ποτήρια κρασί, ο Μήτσος και ο Θύμιος, καταπραΰνουν τον πόνο τους!
Τις προηγούμενες μέρες ήπιαν… λίγο παραπάνω, γιατί γιόρταζε το κόμμα τους! 3 του Σεπτέμβρη! Το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία!
Τώρα δυστυχώς έμειναν οι δυο τους στο χωριό, οι υπόλοιποι «πήραν μεταγραφές», για άλλα κόμματα! Ολόκληρη… Ραχούλα, με δύο ΠΑΣΟΚ! (Αυτοί το λένε ακόμη ΠΑΣΟΚ, αρνούνται τα… βαφτίσια!).
Στις 3 λοιπόν του Σεπτέμβρη είπαν στο καφενείο φωναχτά: Άντε, χρόνια μας πολλά!
Μόνοι τους το είπαν, μόνοι τους το άκουσαν… Οι υπόλοιποι θαμώνες, που κάποτε ήταν μαζί τους, τώρα διάλεξαν δεξιούς και αριστερούς δρόμους! Και ο Μήτσος και ο Θύμιος, έμειναν σαν… καλαμιές στον κάμπο!
Και πίνοντας «έβγαζαν τη χολή» σε όσους εγκατέλειψαν το κόμμα, λέγοντας: «Την κατάρα του Αντρέα να έχετε… Σας… ξεφίμωσε, σας τάισε, σας πότισε, το είχατε γυρίσει στο ουίσκι επί ΠΑΣΟΚ, αγνοώντας προκλητικά… το τσίπουρο και τελικά του γυρίσατε την πλάτη»! Και οι δύο… εναπομείναντες ΠΑΣΟΚοι ήπιαν ακόμη ένα τελευταίο ποτήρι!
Ενώ ο καφετζής, παρ’ ότι… δεξιός, τους «εξυπηρέτησε»! Είπε να τον πληρώσουν, μόλις πάρουν τη σύνταξη! Πάλι καλά…
Επομένως, κακώς λένε κάποιοι αριστεροί πως οι δεξιοί δεν είναι καλοί άνθρωποι!

Υ.Γ.: Κεντροαριστερά, μάζεψε τα κομμάτια σου, για το καλό του τόπου!

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής.