Ο Αφελληνισμός της Βορείου Ηπείρου…

on .

Με παρρησία ο Ακρίτας Ιεράρχης, ο Δρυϊνουπόλεως… κ. Ανδρέας κρούει για πολλοστή φορά τον κώδωνα του κινδύνου για την καταστροφή και τον αφανισμό της Βορείου Ηπείρου.

Καλεί την πολιτειακή ηγεσία της Ελλάδος, επιτέλους, να βάλει φρένο στις ανήκουστες πρωτοβουλίες της αλβανικής ηγεσίας και ιδιαίτερα στις μεθοδεύσεις του ανθέλληνα Πρωθυπουργού κ. Έντι Ράμα εις βάρος του ελληνικού στοιχείου που ζει στη Βόρειο Ήπειρο, στην Νότιο Αλβανία, κατά την προσφιλή ονομασία της Βορείου Ηπείρου από τους Αλβανούς.
Κατά την περίοδο του Χοτζικού καθεστώτος ο αφελληνισμός, η διαδικασία δηλαδή εξαφάνισης εκείνων των χαρακτηριστικών που συγκροτούν την ελληνική εθνική ταυτότητα που γινόταν κατά τρόπο βίαιο με τις καταδόσεις, τις φυλακές, τις εξορίες, τα στρατόπεδα, είχε φτάσει σε ανυπέρβλητα ύψη.

Οι ελληνικοί πληθυσμοί ζούσαν τη ζωή του «θιγμένου» του «εχθρού του λαού» και αποδεκατίζονταν.
Αλλά, τα πράγματα δεν μεταβλήθηκαν και μετά την κατάρρευση του κομμουνιστικού καθεστώτος και την επάνοδο της χώρας στη «Δημοκρατία» και στους δημοκρατικούς θεσμούς. Στο προηγούμενο καθεστώς υπήρχαν εξαναγκασμοί, βιαιότητες, ωμότητες εις βάρος των μειονοτικών Ελλήνων. Οι καταδότες καιροφυλακτούσαν και όταν διεπίστωσαν παρέκκλιση από εκείνα που επαγγέλλονταν ο πατερούλης Εμβέρ Χότζας, τον «εχθρό του λαού» τον έστελναν για «συμμόρφωση» στα κολαστήρια που υπήρχαν σε όλη την επικράτεια.
Στις μέρες μας της «πλέριας δημοκρατίας» η αφαίμαξη, ο αφελληνισμός γίνεται κάτω από τον μανδύα των «δημοκρατικών» διαδικασιών. Ευρέως παρατηρείται κατάφωρη καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ανθελληνικές κορώνες από διακεκριμένα κυβερνητικά στελέχη και από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, διεκδικήσεις εις βάρος της Ελλάδος, αρπαγή περιουσιών με πλαστά έγγραφα και πολλά άλλα που μηχανεύεται το αρρωστημένο μυαλό τους.
Τα κρούσματα εις βάρος των Ελλήνων όλο και αυξάνουν. Θα έλεγα, χωρίς να απέχουν από την πραγματικότητα, ότι διενεργείται, με σύστημα και προγραμματισμό, εθνοκάθαρση. Για τις παράνομες και άδικες επιδιώξεις τους βρίσκουν πρόσφορο έδαφος, αφού οι Έλληνες κάτοικοι του βορειοηπειρωτικού χώρου, κυρίως το νεανικό έμψυχο υλικό, εγκαταλείπουν τον τόπο τους για καλύτερη ζωή, μεταναστεύοντας στην Ελλάδα και σε άλλα μέρη του εξωτερικού.
Όσοι απέμειναν, ως επί το πλείστον ηλικιωμένοι, δέχονται εκφοβισμούς και ψυχολογική βία μη μπορώντας να εμποδίσουν τις συνεχιζόμενες άνομες πράξεις τους. Ο Σεβασμιότατος Δρυϊνουπόλεως μίλησε για «μπέσα», η οποία απουσιάζει παντελώς από τους Αλβανούς.
Ποτέ οι αλβανικές κυβερνήσεις δεν τήρησαν το λόγο τους, πολύ περισσότερο τις γραπτές συμφωνίες που υπέγραφαν. Εκτελούν μόνο τις εντολές του Σουλτάνου Ερντογάν, από τον οποίο και εξαρτώνται. Ο λόγος του Ερντογάν είναι νόμος για την αλβανική ηγεσία. Να μην ξεχνούμε ότι και κατά την περίοδο της Τρομοκρατίας οι αλλαξοπιστήσαντες Αλβανοί, οι Τουρκαλβανοί, αποδείχτηκαν οι πιο φανατικοί διώκτες των Ελλήνων, φανατικότεροι και από τους Τούρκους.
Όσο για τις επεμβάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Αλβανία δεν γίνεται λόγος. Αμφιβάλω εάν οι ιθύνοντες των Βρυξελλών γνωρίζουν το πρόβλημα. Αλλά, πώς να το γνωρίζουν εάν δεν έχουν ενημέρωση από τις ελληνικές κυβερνήσεις; Για τις εκάστοτε ελληνικές κυβερνήσεις φαίνεται ότι το βορειοηπειρωτικό ζήτημα έχει μπει στο περιθώριο, βρίσκεται σε χειμερία νάρκη, σε αφάνεια. Κάποιες χλωμές δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών και τίποτε άλλο.
Οι ελληνικοί πληθυσμοί, όσοι έχουν απομείνει στις πατρογονικές τους εστίες, βιώνουν την αβεβαιότητα και την ανασφάλεια σε ένα επισφαλές και απρόβλεπτο περιβάλλον. Γράφει ο Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως ότι το επίσημο ελληνικό κράτος με την πολιτική που ασκεί εξαναγκάζει τους Έλληνες να εγκαταλείπουν τον τόπο τους και να τρέπονται προς την Ελλάδα και το Εξωτερικό. Η πολιτική αυτή αποψιλώνει έτι περισσότερο τον τόπο.
Επιπλέον, βλέποντας οι Αλβανοί τους Έλληνες να φεύγουν και ο τόπος να ερημώνει, βρίσκουν ευκαιρία να αρπάζουν ελληνικές περιουσίες και να «αλωνίζουν» τον μειονοτικό χώρο, χωρίς καμιά ενόχληση.
Ας ελπίσουμε ότι η σημερινή ελληνική κυβέρνηση, μέσα στα άλλα προβλήματα που επιζητούν λύσεις, θα εντάξει και το βορειοηπειρωτικό ζήτημα. Οι Έλληνες Βορειοηπειρώτες με αδημονία αναμένουν ελληνικές παρεμβάσεις.