Αφγανιστάν και πρόσφυγες…

on .

 Μια μάχη, ένας πόλεμος, δεν κερδίζεται, αν οι ηγέτες δεν είναι αποφασισμένοι να αγωνισθούν μέχρι τέλους, για να επιτύχουν τους στόχους τους και, δεύτερο, αν δεν έχουν τη συντριπτική υποστήριξη του λαού. Αυτό συμβαίνει με το Αφγανιστάν.

Όσες προσπάθειες και αν έκαναν οι Σοβιετικοί, όσες δομές και αν δημιούργησαν, αναγκάστηκαν στο τέλος να εγκαταλείψουν τη χώρα. Βέβαια σε αυτό καθοριστικό ρόλο έπαιξε ο ανταγωνισμός των μεγάλων δυνάμεων, Ρωσίας και ΗΠΑ. Ένα μέσο υπονόμευσης του αντιπάλου ήταν  εκπαίδευση και ο εξοπλισμός ανταρτών κατά του αντιπάλου.  

Έτσι δημιουργήθηκαν οι φανατικοί ισλαμιστές, εκτός των άλλων και με την ηθική και υλική υποστήριξή τους από το Πακιστάν και άλλες ισλαμιστικές χώρες, αποσταθεροποιώντας όχι μόνο αυτή τη χώρα, αλλά και την παγκόσμια ειρήνη. 
Η ταχεία και αναίμακτη σχεδόν προέλαση των Ταλιμπάν, μετά τη συμφωνία με τις ΗΠΑ για αποχώρηση των στρατευμάτων τους, και η απουσία οποιασδήποτε σοβαρής αντίστασης από τις εκατοντάδες χιλιάδες του Αφγανικού στρατού που εξοπλίστηκαν και εκπαιδεύτηκαν από τους Αμερικανούς υποτίθεται για να αντιμετωπίσουν τους φανατικούς ισλαμιστές Ταλιμπάν, καθώς και κάθε αντίστασης από τους τοπάρχες της κάθε περιοχής, κατέδειξε ότι η συντριπτική πλειοψηφία του Αφγανικού λαού δέχτηκε εκών άκων τη νέα κατάσταση πραγμάτων.
Όλοι όσοι τρέχουν κυριολεκτικά με κάθε τρόπο να εγκαταλείψουν τη χώρα, είναι όσοι συνεργάστηκαν με τους Αμερικανούς και τις συνεργαζόμενες με αυτούς δυτικές δυνάμεις κατά την εικοσαετή προσπάθειά τους να στηρίξουν ένα καθεστώς που θεωρούσαν ότι θα αντιμετώπιζε επιτυχώς τους Ταλιμπάν. Πράγμα φυσικά που απεδείχθη εκ των πραγμάτων ουτοπικό.
Εκτός, όμως, από αυτούς πολλοί άλλοι θεώρησαν ότι ήταν ευκαιρία, για να φύγουν προς τις Δυτικές χώρες σαν πρόσφυγες, για να έχουν μια καλύτερη ζωή μακριά από τις καταπιεστικές θρησκευτικές ιδέες, τη Σαρία, των Ταλιμπάν.
Και ο φόβος της Ε.Ε. και της Ελλάδος φυσικά είναι, μήπως όλοι αυτοί κατευθύνονται προς τη Δύση! Γιατί όμως στην Ευρώπη; Από το Αφγανιστάν μέχρι την Ελλάδα και την υπόλοιπη Ευρώπη μεσολαβούν πολλές άλλες χώρες, μουσουλμανικές. Γιατί λοιπόν δεν πάνε να βρουν καταφύγιο σε αυτές, το Πακιστάν, τη Σαουδική Αραβία, το Κατάρ κ.ά.;
Οι άνθρωποι αυτοί θεωρούν την Ευρώπη ως τον παράδεισο από κάθε άποψη: οικονομική, κοινωνική και σεξουαλική! Εισβάλλοντας σε μια από αυτές τις χώρες θα έχουν τα πάντα δωρεάν, θα είναι αγάδες σε σύγκριση με τους ντόπιους.  Φτάνοντας στην Τουρκία είναι σίγουρο ότι θα προωθηθούν στην Ελλάδα με κάθε μέσο. Και βέβαια θα τους χρησιμοποιήσει η Τουρκία, για να εκπληρώσει το σκοπό της σε βάρος της χώρας μας, που δεν είναι άλλος από αυτόν που διατύπωσε κάποτε ο Τούρκος πρωθυπουργός Οζάλ, δηλαδή να κατακτήσουν την Ελλάδα με την αποστολή εκατομμυρίων λαθρομεταναστών. Επιπλέον, θα εκβιάσει – έχει εθισθεί πια σε αυτό – την Ε.Ε. για να πάρει και άλλα δισεκατομμύρια. Γνωρίζει ο Ανατολίτης να παίζει καλά το παιχνίδι!
Κάποιες γειτονικές χώρες, όπως η Βόρειος Μακεδονία και η Αλβανία, με υπόδειξη προφανώς και παρότρυνση της Άγκυρας, προθυμοποιήθηκαν να δεχτούν στο έδαφός τους αρκετές χιλιάδες. Ο φόβος είναι μήπως τους χρησιμοποιήσουν σε βάρος των Ελληνικών εθνικών συμφερόντων. Οφείλει η κυβέρνηση Μητσοτάκη να λάβει έγκαιρα τα αναγκαία μέτρα και να  κάνει τις αναγκαίες διπλωματικές κινήσεις και προειδοποιήσεις, ώστε να μη δημιουργηθούν εκρηκτικές καταστάσεις. 
Σχετικά με όλο αυτό το θέμα γεννιούνται δυο μεγάλα ερωτήματα:
Πρώτο: Αυτοί που δημιούργησαν το πρόβλημα, οι ΗΠΑ και οι συνοδοιπόροι τους, δεν είναι υποχρεωμένες να πάρουν στη χώρα τους όλους αυτούς που χρησιμοποίησαν στα είκοσι χρόνια κατοχής της χώρας; Γιατί είναι υποχρεωμένες άλλες χώρες να τους δεχτούν στην επικράτειά τους;  Και
Δεύτερο: Αν για οποιονδήποτε λόγο φύγουν από μια χώρα εκατομμύρια, επειδή δε θέλουν να ζήσουν κάτω από ένα συγκεκριμένο καθεστώς, όσο καταπιεστικό είναι αυτό, είναι υποχρεωμένη μια άλλη χώρα να τους δεχτεί στο έδαφός της, όπως κακώς αποφαίνονται κάποιοι αξιωματούχοι της Ε.Ε.; 
Αν για παράδειγμα, οι Έλληνες μαζικά εγκατέλειπαν τη χώρα μετά την κατάλυση της δημοκρατίας από τους δικτάτορες, θα γινόντουσαν δεκτοί σε άλλες χώρες της Ε.Ε. ως πρόσφυγες και θα είχαν τα ωφελήματα που απολαύον όσοι εισέρχονται παράνομα στην Ευρώπη; Όχι, βέβαια!
Ένα άλλο συναφές πρόβλημα : Μπορεί π.χ. η χώρα μας να δεχτεί όλα αυτά τα εκατομμύρια; Αυτό θα σήμαινε άμεση δημογραφική αλλαγή και ισλαμοποίηση της πατρίδας μας. Κανένας ανθρωπιστικός λόγος δεν μπορεί να θεμελιώσει το δικαίωμα παράνομης εισβολής, μόνιμης διαμονής και απαίτησης παραχώρησης ασύλου. 
Αυτό ισοδυναμεί με κατάχρηση του υπάρχοντος νομικού πλαισίου. Αυτό ίσχυε και ισχύει για ανθρώπους που η ζωή τους πράγματι κινδυνεύει για πολιτικούς κυρίως λόγους στην πατρίδα τους, όχι βέβαια για ανθρώπους που φεύγουν και εισβάλλουν σε άλλες χώρες για μια καλύτερη ζωή από αυτήν που θα είχαν στις πατρίδες τους.
Θα φωνασκούν, βέβαια, είναι σίγουρο κάποιοι Ευρωπαίοι «ανθρωπιστές» και πολλές ΜΚΟ υποστηρίζοντας την ελεύθερη είσοδό τους και την παροχή οικονομικών και άλλων βοηθημάτων. Ήδη ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, ο Σχοινάς και η επίτροπος Γιόχανσεν, έκαναν σχετικές δήλωση ότι πρέπει να γίνουν δεκτοί στην Ε.Ε.!
«Θα πρέπει να αποτρέψουμε τους ανθρώπους να κατευθύνονται προς την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω μη ασφαλών, παράτυπων και ανεξέλεγκτων διαδρομών που εκτελούνται από εμπόρους». Αντιθέτως, συνέχισε,  «πρέπει να προσφέρουμε νόμιμες, ασφαλείς και οργανωμένες οδούς προς την ΕΕ. Αυτό αντικατοπτρίζει τη συνολική και ισορροπημένη προσέγγισή μας για τη μετανάστευση που καθορίζεται στο νέο Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο».
Όχι, άνθρωποι βολεμένοι και παχυλόμισθοι της Ε.Ε., δεν είναι αυτό πολιτική που αποδέχονται οι Ευρωπαϊκοί λαοί, των οποίων τη γνώμη δε λαμβάνετε καθόλου υπόψη και αυθαιρετείτε σε βάρος τους, καταπατώντας την κυριαρχία τους. Η Ευρώπη δεν πρέπει να γίνει το καράβι σωτηρίας των οικονομικών μεταναστών που εισβάλλουν με τον μανδύα του πρόσφυγα, επειδή είναι βέβαιο ότι από το μεγάλο φορτίο κάποια στιγμή θα βυθιστεί. 
Οφείλει, όμως, να βοηθήσει οικονομικά και με άλλους δυνατούς τρόπους τις φτωχές χώρες του υπανάπτυκτου κόσμου, ώστε να φτάσει το επίπεδο ζωής τους σε ανεκτό επίπεδο και να μην αναγκάζονται να εγκαταλείπουν τις πατρίδες τους. Δεν είναι επιτρεπτό άλλοι να ζουν πολυτελώς και πετάνε τόνους τροφής στα σκουπίδια και άλλοι να πεινάνε ή να πεθαίνουν από ασιτία, από έλλειψη καθαρού νερού ή από ασθένειες.
Έχουμε πικρή πείρα στην Ελλάδα, την οποία με τις πολιτικές σας, των κομισάριων της Ε.Ε., την καταντήσατε αποθήκη λαθρομεταναστών ισλαμιστών, που τα ήθη και τα έθιμά τους και το πολιτιστικό τους υπόβαθρο καμιά σχέση δεν έχουν με τα Ευρωπαϊκά ιδεώδη και στη χώρα μας αλλάζουν άρδην τη δημογραφική σύνθεση του πληθυσμού. 
Και ποιο είναι αυτό το «νέο Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο»; Ενημερώσατε τον Ευρωπαϊκό λαό; Το θέσατε στην κρίση των ψηφοφόρων; Όχι, βέβαια. Γιατί; Είναι δημοκρατικό να περιφρονείτε τη λαϊκή κυριαρχία; Είναι δυνατόν να μη βλέπετε την πραγματικότητα; Να μην έχετε διορατικότητα; Η Ευρώπη σταδιακά μεταβάλλεται δημογραφικά με την ανέλεγκτη είσοδο ισλαμιστών μεταναστών. Και για να φιμώσετε τους λαούς, τους κατηγορείτε για ξενοφοβία και ισλαμοφοβία. Αλήθεια, γιατί να μη έχει κανείς ισλαμοφοβία, βλέποντας τα όσα γίνονται από το φανατικό Ισλάμ και στις χώρες τους και στις Ευρωπαϊκές χώρες; 
Ποιος κατέστρεψε το Ιράκ με την παράνομη εισβολή των Αμερικανών και τις εκατοντάδες χιλιάδες θύματα και τις ανυπολόγιστες καταστροφές; Ποιοι κατέστρεψαν τη Συρία ενισχύοντας τις αντιμαχόμενες παρατάξεις, με σκοπό την ανατροπή του Άσαντ;  Ποιοι δημιούργησαν το χάος στη Λιβύη με την ανατροπή και δολοφονία του Καντάφι; Ποιοι στο Αφγανιστάν; 
Από όπου πέρασαν, δημιούργησαν χάος που μέχρι σήμερα χαίνει.  Ποιος πληρώνει τα σπασμένα; Όχι τόσο οι πρωταγωνιστές του χάους, αλλά άλλες χώρες, όπως η Ελλάδα και άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.