Η «απεργία πείνας» του Καχριμάνη...

on .

ΜΙΛΑΜΕ για την έκρηξη υποκρισίας και μικροπολιτικής του αιώνα.

Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξ. Καχριμάνης, κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, αναφερόμενος στην καθυστέρηση κατασκευής οδικών αξόνων, είπε ότι προειδοποίησε την κυβέρνηση ότι αν δε δοθεί λύση θα κάνει ... απεργία πείνας!!! Πιστεύει ότι έτσι θα πείσει τους Ηπειρώτες ότι η ευθύνη δεν είναι δική του, αλλά μόνο της κυβέρνησης, η οποία εδώ και πολύ καιρό φαίνεται να αποστασιοποιείται από όσα πράττει, ως να τον έχει βάλει σε «καραντίνα». Επιπροσθέτως προσπαθεί με αυτό τον κωμικό τρόπο να δείξει μέχρι που είναι αποφασισμένος να φτάσει για το καλό του τόπου!
ΓΙΑΤΙ όμως μόνο ... απεργία πείνας; Με χαρακίρι έπρεπε να απειλήσει την κυβέρνηση και να το κάνει κιόλας! Διότι αν λάβουμε υπόψη μας, ότι εκείνος ήταν που ζήτησε από τον υπουργό Υποδομών κ. Καραμανλή, να του παραχωρηθεί η αρμοδιότητα- ευθύνη για να φτιάξει τον τετράιχνο δρόμο προς Κακαβιά και επειδή δεν τα κατάφερε άρχισε να οδύρεται ότι άλλοι φταίνε, μέχρι που θυμήθηκε τον υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σπίρτζη, σίγουρα έπρεπε να μιμηθεί τους Γιαπωνέζους πολεμιστές των Σαμουράι. Άλλωστε όταν επαίρεται, ότι συνέβαλλε στην ... «αναβάθμιση» της Ηπείρου και στάθηκε αδύνατο τόσα χρόνια να μπει σε τροχιά υλοποίησης η σύνδεση της Πρέβεζας με την Ιόνια Οδό, τότε δε δικαιούται να κραυγάζει ότι «έφαγε αρκετή κοροϊδία».
ΔΕΝ προτιθέμεθα να μπούμε στη διαδικασία ανάλυσης των όσων οι κκ. Καχριμάνης και Σπίρτζης αναφέρουν στις ανακοινώσεις τους. Θέλουμε μόνο να επισημάνουμε ότι ο κ. Καχριμάνης ήταν ο αγαπημένος Νομάρχης και στη συνέχεια Περιφερειάρχης πασών των κυβερνήσεων. Τον στήριξαν οι του ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ όσο κανέναν άλλον, για να δημιουργηθεί αυτό το πολιτικό έκτρωμα, που διαπιστώνοντας ότι πλέον εγκαταλείπεται από τους υποστηρικτές του, απειλεί θεούς και δαίμονες! Δε χρειάζεται να εξηγήσει τίποτε για αυτές τις, συχνά ανάρμοστες, πολιτικές του σχέσεις. Επιλογή του ήταν και του ανταπέδιδαν τη στήριξη. Έτσι γίνεται πάντοτε σε τέτοιες περιπτώσεις.
ΑΝ τώρα κάνει πως δε θυμάται, να του πούμε ότι μιά χαρά παρείχε τη στήριξή του και εν συνεχεία την κάλυψη (για τα σκάνδαλά του) στον αλήστου μνήμης Νομάρχη του ΠΑΣΟΚ κ. Νίκο Ζαρμπαλά. Άριστα συνεργάστηκε με την κ. Όλγα Γεροβασίλη του ΣΥΡΙΖΑ και στο Περιφερειακό Συμβούλιο, αλληλοκαλυπτόμενοι και αλληλοστηριζόμενοι. Έπινε νερό στο όνομα του υπουργού του ΠΑΣΟΚ κ. Αλέκου Παπαδόπουλου, όπως αργότερα στο όνομα του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αποστόλου, εναγκαλιζόμενος τον κ. Σπίρτζη που σήμερα βρίζει. Να προσθέσουμε σε αυτά, πως κι αν υποτεθεί ότι δικαίως επικρίνει τον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν έκανε όσα έπρεπε, γιατί δεν τα έλεγε όταν ήταν κυβέρνηση; Τότε ούτε μιά επίκριση για κανένα θέμα!
ΤΩΡΑ θα κάνει λέει απεργία πείνας, διαμαρτυρόμενος που η κυβέρνηση της ΝΔ δε σπεύδει να φτιάξει τους -απαραίτητους- οδικούς άξονες, για να γελάει κάθε πικραμένος. Όχι πως δεν πρέπει να τσακιστεί να τους φτιάξει, αλλά διότι ο κ. Καχριμάνης έχει το μεγαλύτερο μερίδιο ευθυνών. Λέμε δε χωρίς περιστροφές, ότι αν διέθετε τα ιλιγγιώδη ποσά που επί τόσα χρόνια σκόρπισε σε ρουσφετολογικές απευθείας αναθέσεις, σίγουρα θα είχαν εξοικονομηθεί τα χρήματα για κάποιον από τους από τους οδικούς άξονες της Ηπείρου! Αλλά βλέπετε για τον Περιφερειάρχη προείχε η στήριξη του πελατειακού του συστήματος αφ ενός, η ψηφοθηρία και η καλλιέργεια της ψευδαίσθησης ότι «ο Αλέκος δουλεύει για την Ήπειρο» αφ ετέρου.
ΜΙΛΑΜΕ δηλαδή για την πολιτική που ακολούθησε κι όχι για τις γραφειοκρατικές διαδικασίες, στις οποίες αναφέρεται στις ακαταλαβίστικες ανακοινώσεις του, για να θολώσει τα νερά στα οποία αρέσκεται να «ψαρεύει». Δεν είναι δα τυχαίο που η Ήπειρος διεκδικεί τα πρωτεία στη φτώχεια και στην υπανάπτυξη, όταν με τόσα δις που πέρασαν από την Περιφέρεια, έπρεπε να είχε απογειωθεί και όχι να εκλιπαρεί για ένα- δυό δρόμους! Ασφαλώς και ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό οι κατά καιρούς κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι, των οποίων η δραστηριότητα συνήθως εξαντλείται σε χονδροειδή επικοινωνιακά τερτίπια και ερωτήσεις στη Βουλή για ανούσια θέματα. Με αυτά όμως δεν ενοχλούν τα «αφεντικά» τους, των οποίων μανιωδώς χειροκροτούν κάθε απόφαση!
ΑΠΕΡΓΙΑ πείνας, λοιπόν, από τον κ. Καχριμάνη! Να το δούμε κι αυτό! Άλλωστε δε θα είναι η πρώτη πινελιά γραφικότητας σε αυτό τον τόπο. Η σοβαρότητα «αποσύρθηκε» και άφησε άφθονο χώρο για τέτοιες επιδόσεις. Μόνο που έτσι δε λύνονται τα προβλήματα. Με πομφόλυγες εντυπωσιασμού του πλήθους, το μόνο που επιτυγχάνεται είναι ο ευτελισμός και της πολιτικής. Η Περιφέρεια της Ηπείρου δεν απέχει και πολύ από αυτή την κατάσταση. Όταν τη θέση του ευπρεπούς διαλόγου και της επιχειρηματολογίας παίρνει ο ετσιθελισμός, τότε φυσικό είναι να οδηγούμαστε σε κωμικοτραγικές εξελίξεις. Αλλά όλα αυτά που αμαυρώνουν την πολιτική ιστορία της Ηπείρου, οδηγούνται προς το τέλος. Νομοτελειακή εξέλιξη, από την οποία δεν μπορεί να εξαιρεθεί ο κ. Καχριμάνης, όσο κι αν διαφωνεί (;) ο «Πρωινός Λόγος», ο οποίος εξακολουθεί να προβάλλει σε περίοπτη θέση τις σχοινοτενείς ανακοινώσεις του…