Ανεπιτυχείς προσπάθειες…

on .

Αυτός ο πολιτευτής είχε μεγάλη μανία, να ασχολείται με τα κοινά! (Είχε μεγάλο μικρόβιο…). Στα μαθητικά και στα φοιτητικά του χρόνια είχε μεγάλη ανάμειξη στα κόμματα και τις παρατάξεις! Και πάντα στόχευε πολύ ψηλά! (Άσχετα αν ξεκινούσε από στρώματα χαμηλά…).

Στα 28 του χρόνια είχε γίνει ήδη Πρόεδρος Κοινότητας! (Κανείς δεν γίνεται αμέσως… υπουργός!). Προχώρησε αργότερα προς τα αξιώματα του Δήμου της περιοχής του, όπου κατέλαβε θέση Αντιδημάρχου… Και αργότερα Περιφερειακός Σύμβουλος!

Οι βλέψεις του όμως ήταν υψηλότερες! Σκαλί – σκαλί, ήθελε να φτάσει στη Βουλή! …Μεσαίο στέλεχος του κόμματος, το βοηθούσε πολύ, είτε βρισκόταν στην Κυβέρνηση, είτε στην αντιπολίτευση! Είχε βέβαια «αντιπάλους» πολιτικούς ογκόλιθους, με μεγάλη απήχηση στο λαό και… αναγνώριση απ’ τον αρχηγό! Αυτός πάλευε με… σφεντόνα και οι άλλοι με… πυροβόλα όπλα! Έδωσε «μάχες» τρεις τετραετίες συνεχώς… και ανεπιτυχώς! Ήθελε να… δοκιμάσει μία φορά ακόμη, τέταρτη και φαρμακερή! (Χαρά στο κουράγιο…). Βρήκε όμως αντιστάσεις από την οικογένειά του! Γυναίκα, κόρη και γιος, του έβαλαν… φραγμό! Του υπενθύμισαν πως ξόδεψε ολόκληρη την περιουσία, κινητή και ακίνητη (που δεν ήταν και λίγη…) και αποτέλεσμα μηδέν! Ο λαός, είχε άλλη γνώμη… Η οικογένειά του θέλησε να τον αποφορτίσει και του έκανε δώρο ένα ταξίδι! Πήγαν όλοι τους στην πρωτεύουσα και τον πέρασαν έξω απ’ τη Βουλή! (Να του φύγει ο καημός!). Σταμάτησαν και την κοιτούσε με δέος! Ένα όνειρο ζωής, δεν μπόρεσε να πραγματοποιηθεί! Και ο ίδιος με… παράπονο είπε στη Βουλή: Για σένα εγώ δεν άνοιξα μονάχα την καρδιά μου άνοιξα και… την τσέπη μου και φύγαν τα λεφτά μου! Η οικογένεια, συναισθηματικά φορτισμένη, του είπε: Κάνε μία προσπάθεια ακόμη, ίσως ο λαός εκτιμήσει το ήθος σου, αλλά και… την υπομονή σου!

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής.