Επί ποδός…

on .

Στην Ελλάδα υπήρχε σαφής διαχωρισμός μεταξύ των δύο μεγάλων πολιτικών παρατάξεων, της Δεξιάς και της Αριστεράς!

Τις προηγούμενες δεκαετίες δόθηκαν «πολιτικές μάχες» και ο κόσμος με φανατισμό και έχοντας στο «οπλοστάσιό του» δεξιά… και αριστερά «φυσίγγια», υποστήριζε με πάθος την ιδεολογία του!
Σιγά – σιγά «χαλάρωσαν τα σχοινιά», μπλέχτηκαν οι διαχωριστικές γραμμές, σε σημείο να μη… γνωρίζει η Δεξιά τι ποιεί η Αριστερά! Ξεθώριασαν οι διαφορές και οι ψηφοφόροι άλλαζαν «στρατόπεδο» πολλές φορές! (Κακό αυτό, αλλά η ευθύνη ανήκει στα κόμματα…).
Η ζωή όμως προχωράει, έστω και με αυτές… τις δυσλειτουργίες!
Και σήμερα που βρισκόμαστε στον αστερισμό της πανδημίας, οι Έλληνες βρέθηκαν μπροστά σε άλλες διαχωριστικές γραμμές!
Ξεχάστηκε το: αριστερός – δεξιός! Τώρα έχουμε το: εμβολιασμένος – ανεμβολίαστος! Προνόμια ο πρώτος, στον… Καιάδα ο δεύτερος!
Αυτός ο παράξενος ιός, άλλαξε τη ζωή μας κυριολεκτικά! Ένας ολόκληρος μηχανισμός «επί ποδός», για να πεισθούν… οι άπιστοι!
Μπήκαν στη μάχη «της πειθούς» κυβέρνηση, φορείς, λοιμωξιολόγοι, ο… παπάς της ενορίας, για να εμβολιαστεί και ο εγγονός της… κυρά – Μαρίας! Γιατί τα προβλήματα μεγαλώνουν.
Ο τουρισμός περιμένει λύσεις.
Η οικονομία έχει απαιτήσεις…
Τα μαγαζιά της εστίασης πρέπει να λύσουν μόνα τους το γρίφο!
Κάποια… ψήνουν το κοκορέτσι μόνο για εμβολιασμένους!
Ο Μήτσος, μήνες τώρα εμβολιασμένος και με… καρτελάκι στο μπράτσο που να το επιβεβαιώνει, είναι έτοιμος να πιάσει τραπέζι με το φίλο του το Θύμιο!
Έλα όμως που ο Θύμιος είναι… αρνητής του εμβολίου! Και για να μη… χαλάσει η φιλία, βρήκαν τη λύση: Θα πάρει το κοκορέτσι ο εμβολιασμένος Μήτσος στη… λαδόκολλα και θα το φάνε… στο παγκάκι! Μέχρι να πεισθεί και ο Θύμιος να εμβολιαστεί! (Ίσως τον πείσει ο αδερφός του, που… είναι και παπάς! Αλλά και αυτός είναι ακόμη… ανεμβολίαστος!).
Κατά τα άλλα ο Μήτσος έκανε και ένα καλό, φωνάζοντας: «Αφεντικό, πρόσεξε τη σούβλα, γιατί «άρπαξε» το κοκορέτσι! Έριξες όλο το βάρος στον εμβολιαστικό έλεγχο των πελατών!»
Χαμός…

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής.