Η Περιφέρεια Ηπείρου για τους «νοικιασμένους» εργάτες...

on .

Από το Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ηπείρου λάβαμε χθες την ακόλουθη επιστολή – απάντηση σε πρόσφατο άρθρο του Κ. Καλτσή αναφορικά με τους «νοικιασμένους» εργάτες που βρίσκονται στην περιοχή μας:

Κύριε Διευθυντά, Για ακόμη μια φορά ο κ. Κ. Καλτσής στη στήλη «Γνώμες» του Σαββάτου 10 Ιουλίου, επ’ ευκαιρία παντός επιστητού, έχει να πει και ‘”ένα καλό λόγο” για τον Περιφερειάρχη Ηπείρου. Αυτή τη φορά, μεταξύ άλλων, απορεί «που δεν τον ενοχλεί αυτή η διαδικασία της ενοικίασης της ανθρώπινης ύπαρξης!»

και μέμφεται τον Περιφερειάρχη επειδή: «Εκείνος όμως ευθύνεται, ως επικεφαλής της διοίκησης της Ηπείρου, που δε νοιάστηκε να ερευνήσει δια των αρμοδίων υπηρεσιών, τι και πως δρουν τα κυκλώματα αυτά στην περιοχή, αν και πώς αμείβονται οι «νοικιασμένοι» εργάτες, αν τηρούνται εν γένει οι νόμοι».
Και αμέσως μετά δηλώνει: «ΟΧΙ, δε μας έπιασε ξαφνικά ο πόνος για τους αλλοδαπούς». Αυτό δεν χρειαζόταν καν να το δηλώσει, είναι γνωστό τοις πάσι, άλλωστε ο διαρκής ‘πόνος’ του κ. Καλτσή είναι ο Περιφερειάρχης.
Ο κ. Καλτσής γνωρίζει, άλλως οφείλει να γνωρίζει ότι ο Περιφερειάρχης δεν νομοθετεί, αλλά [υποχρεούται να] εφαρμόζει την κείμενη νομοθεσία, εθνική και ενωσιακή.
Ο κ. Καλτσής γνωρίζει, άλλως οφείλει να γνωρίζει ότι οι υπηρεσίες της Περιφέρειας δεν έχουν αρμοδιότητα να προβαίνουν στους ελέγχους που αυτός ‘υποδεικνύει’.
Εφόσον τα γνωρίζει αυτά, αλλά παρά ταύτα αποδίδει μομφές στον Περιφερειάρχη για αρμοδιότητες που δεν έχει, είναι κοινός συκοφάντης.
Εφόσον δεν τα γνωρίζει και ενημερώνει στρεβλά το αναγνωστικό κοινό, οφείλει να επαναπροσδιορίσει τη σχέση του με τη δημοσιογραφία.
Άλλωστε όταν τις εταιρείες προσωρινής απασχόλησης που έχουν συσταθεί νομίμως πανευρωπαϊκά δυνάμει κοινοτικής ντιρεκτίβας, τις αποκαλεί κυκλώματα, οφείλει να επαναπροσδιορίσει και τη σχέση του με την πραγματικότητα.
Όσον αφορά το επαναλαμβανόμενο “από άμβωνος” κήρυγμά του «για επιχειρήσεις τροφοδοσίας αλλοδαπών», όπως τις αποκαλεί, και «το συγγενολόι», όπως το αποκαλεί, γι’ αυτά γνωρίζει πολύ καλά ο κ. Καλτσής γιατί έχει ενημερωθεί δεόντως. Και ενώ γνωρίζει, συνεχίζει να συκοφαντεί, μεταφέροντας, ως φαίνεται, τη συκοφαντική ‘εργαλειοθήκη’ του στην έγκριτη εφημερίδα σας.
Και βεβαίως δεν πρέπει να διαλάθει της προσοχής του αναγνωστικού κοινού ότι μετά τα σιωπητήρια στους αιρετούς που τους θεωρεί κακή μοίρα του τόπου, τις ρατσιστικές επιθέσεις στην εβραϊκή κοινότητα, την ‘αγάπη’ του για τους αλλοδαπούς, λανσάρει τώρα και την οικογενειακή ευθύνη ως τη νέα προσθήκη στο ‘δημοκρατικό κοκτέιλ που σερβίρει’.
Σας ευχαριστούμε για τη φιλοξενία.