Παράξενο καλοκαίρι…

on .

● Από κάθε άποψη, το φετινό καλοκαίρι μπορεί να χαρακτηριστεί «αφύσικο»! Τίποτε δεν φαίνεται να λειτουργεί… φυσιολογικά!
Αν αρχίσουμε απ’ τον καιρό, οι καιρικές συνθήκες αγρίεψαν! Θερμοκρασίες 40 βαθμοί και πάνω και ο Έλληνας μονολογεί: Δεν αντέχω άλλο, θα… πεθάνω!
Μέσα στο καλοκαίρι ευτυχώς βρέθηκε το έργο του Πικάσο «γυναικείο κεφάλι», που είχε κλαπεί από την Εθνική Πινακοθήκη, από Έλληνα που δήλωνε «λάτρης της τέχνης», χωρίς να… δηλώνει πως ήταν «πρώτος κλέφτης»! (Προσφορά του ζωγράφου στον Ελληνικό λαό, γιατί πολέμησε το ναζισμό!).
Κατακαλόκαιρο ανέπτυξαν «μεγάλη δράση» και οι παπάδες!
Ο ιερέας στη Μονή Πετράκη, περιέλουσε με βιτριόλι τους Ιεράρχες που δεν τον αθώωσαν!
Καλοκαίρι βγήκε και η απόφαση για τον παπά του Αγρινίου, που ιερουργούσε και παράλληλα σε ανήλικες ασελγούσε! Και στα κόμματα… πόλεμος ανακοινώσεων!
Καλοκαιριάτικα, δύο ακόμη… παπάδες δίνουν τις δικές τους μάχες! Ο ένας, με τα κανάλια να δικαιωθεί στη Βουλή και ο άλλος, πρώην… Εθνοπατέρας, κρυπτόμενος, απέφευγε… το κελί! (Εδώ παπάς, εκεί παπάς, είναι να κλαις και να γελάς…).
Και μέσα στο κατακαλόκαιρο, ο Έλληνας ετοιμάζεται να δεχτεί ένα… χαστούκι απ’ τη ΔΕΗ! Το μήνα της καλοκαιρινής ραστώνης, τον Αύγουστο, διάλεξε η ΔΕΗ για να αυξήσει το ρεύμα! (Κι άλλο;). Σου λέει, τότε είναι ο κατάλληλος μήνας, ο Έλληνας κάπου είναι στη θάλασσα με… κοινωνικό τουρισμό και δεν θα καταλάβει το… φουσκωμένο λογαριασμό!
Και μέσα σ’ αυτό το λιοπύρι, πάλι τα πράγματα δεν εξελίχτηκαν φυσιολογικά!
Οι λοιμωξιολόγοι είπαν πως λόγω ζέστης ο κορωνοϊός θα μας αδειάσει τη γωνιά! Αμ δε! Εν μέσω καύσωνα, παραμένει ενεργός με τις μεταλλάξεις! Η Κυβέρνηση «μάχεται» στο πλευρό του Βασιλακόπουλου και της Παγώνη, με… αρωγούς Χαρδαλιά και Αρκουμανέα! Ακόμη και πριμ δίνει, για να φτάσουμε στην περίφημη ανοσία! Παράξενο καλοκαίρι…
Αλλά δυστυχώς φαίνεται πως στην έξοδο για ποτό ή φαγητό θα πρέπει… να φοράμε πανοπλία!
Βλέπετε κάτι «φυσιολογικό», που… μας διέφυγε;

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής.