Έπεσαν οι μάσκες…

on .

● Η πανδημία φεύγει, οι μεταλλάξεις… μένουν! Το σύνθημα… δόθηκε: Μάσκες… απασφαλίστε! Άντε τώρα, να βγάλει τη μάσκα ο… 70άνω, μετά από δυο χρόνια… τηλεφροντιστήριο, που υπέστη! Δύσκολη η απόφαση… Μόνο αν την αφαιρέσει βιαίως… κανένας «αρνητής»! Το τελευταίο διάστημα, του άφησε κουσούρια… Τρείς φορές είδε στον ύπνο του το Νίκο Χαρδαλιά! Δύο φορές τη Ματίνα Παγώνη, να πίνουν παρέα καφέ, στο κυλικείο του Νοσοκομείου! Και προχτές, πως ήταν… στη ΜΕΘ, μαζί με άλλους 10 διασωληνωμένους! (Μόλις ξύπνησε… καταχάρηκε!). Με τέτοιο… υγειονομικό παρελθόν, μπορεί να πεισθεί, να αλλάξει συμπεριφορά; Άσε που θυμάται τις παλινωδίες των «ειδικών»!
Βγάλτε τις μάσκες, φορέστε τις μάσκες! Θάψτε τη γριά, μόνο 9, για… να μη σας πάρει μαζί της! Μη διαμαρτύρεστε, εν μέσω κορωνοϊού, για την ακρίβεια, γιατί… ανεβαίνει το επιδημιολογικό φορτίο!
Πώς λοιπόν να βγάλει τη μάσκα; Οι μεταλλάξεις καραδοκούν… Τώρα βρισκόμαστε στην Ινδική μετάλλαξη, δηλαδή στη Δ. (ευτυχώς που πήραν τα γράμματα της ελληνικής άλφα-βήτα!) Βρισκόμαστε στο 4ο γράμμα. Αν οι μεταλλάξεις καλύψουν… όλο το Αλφαβητάρι, ζήτω που καήκαμε!
Όμως, οι μεταλλάξεις, δεν υπάρχουν μόνο στο στέλεχος του κορωνοϊού! Πλήθος… μεταλλάξεων, υπάρχει και στη τσέπη του νεοέλληνα! Η ακρίβεια και η άνοδος των τιμών… μεταλλάσσει και «συρρικνώνει» τους πνεύμονες του ασθενή!
Επέρχεται «μετάλλαξη» ακόμη και στο… καρδιαναπνευστικό του σύστημα! Εκεί που αρχίζει να αναπνέει ελεύθερα, χωρίς μάσκα, έρχονται να τον «μπουκώσουν» οι ξεχασμένες δόσεις, που δεν πλήρωσε, λόγω του covid!
Χρωστάει πολλά! Και μέσα στην απελπισία του γίνεται ποιητής… εκ του προχείρου:
Καλύτερα… με covid
στο κράτος να χρωστάω
και… με εννέα άτομα
να πίνω, να γλεντάω!

Υ.Γ.: Ο λογαριασμός, παρακαλώ, να πάει στην… επιστρεπτέα Νο 12!

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής.