Επικοινωνιακά «παιχνίδια»…

on .

ΔΕΝ ξέρουμε τι να πούμε. Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν από τα κόμματα εκείνα που σφυροκοπούσαν επί πολύ καιρό ανελέητα το νομοσχέδιο για τα εργασιακά δικαιώματα. Αυτό ψηφίστηκε την Τετάρτη το βράδυ, με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να υπερψηφίζει πενήντα πέντε άρθρα του (το 44% του νομοσχεδίου...), με τη επωδό πως όταν γίνει ξανά κυβέρνηση θα το καταργήσει, επειδή λέει είναι η ταφόπλακα των εργασιακών κατακτήσεων. Αυτά είναι μικτοπολιτικάντικα παιχνίδια τα οποία προκαλούν σύγχυση και την οργή των πολιτών, που ζητούν ξεκάθαρες κουβέντες κυρίως για θέματα που επηρεάζουν τη ζωή τους.
Η ΔΙΚΗ μας αίσθηση είναι ότι ο κ. Τσίπρας διευκόλυνε την κυβέρνηση, η οποία ποτέ δεν εξήγησε ποιός ήταν ο επιτακτικός λόγος των αλλαγών που επέφερε και σε τι ακριβώς συνίστατο το αναχρονιστικό που θέλησε να καταργήσει και να το καταστήσει πιο σύγχρονο και τέτοιο που να ευνοεί, υποτίθεται, τους εργαζομένους. Αλλά όταν ένα κόμμα ξιφουλκεί κατά ενός νομοσχεδίου και που ακόμη επιμένει ότι πρόκειται για... εργασιοκτόνο κατασκεύασμα που θα καταργήσει, φυσικό είναι να αναμένουν οι πολίτες αγώνα ανατροπής του χωρίς αστερίσκους και υποσχέσεις για το μέλλον.
ΔΥΣΤΥΧΩΣ τέτοια «παιχνίδια» μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης είναι συνήθη, όπως άλλωστε είχε συμβεί όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν κυβέρνηση και η ΝΔ αντιπολίτευση, σχετικώς με την αναγνώριση των Σκοπίων ως Μακεδονία. Θυμάστε; Η Ν.Δ. διακήρυττε πως όταν γίνει κυβέρνηση δε θα αναγνωρίσει τις συμφωνίες και θα προβάλλει βέτο για την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ΝΑΤΟ. Τη συνέχεια τη γνωρίζετε. Η Ν.Δ. ως κυβέρνηση στηρίζει όλες τις συμφωνίες που συνήφθησαν και μάλιστα υπερθεματίζει, με στελέχη της να διατείνονται ότι ουδέποτε τις χαρακτήρισαν ως προδοτικές!
ΕΝ πάση περιπτώσει, προφανώς ικανοποιημένος ο κ. Μητσοτάκης από αυτές τις εξελίξεις και με τον «αέρα» των 32 δισ. από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ήρθε χτες στα Γιάννινα. Ήταν να παραστεί σήμερα στο γάμο ενός ζευγαριού εφοπλιστών στο Πάπιγκο, αλλά μάλλον τον συμβούλευσαν να μην πάει για ευνόητους λόγους και καλά έκανε. Στα Γιάννινα όμως για ποιό λόγο ήρθε; Όσα ανακοινώθηκαν δεν πείθουν και φυσικά δεν είναι σοβαροί λόγοι. Ούτε οι πατάτες της Χρυσοβίτσας (όσο κι αν ενδιαφέρει το θέμα τους ντόπιους), ούτε η λειτουργία ενός ορόφου του Περιφερειακού Εργαστηρίου Δημόσιας Υγείας ως εμβολιαστικού κέντρου (που δε χρειάζεται, ας λειτουργήσει ως μία νέα δομή Υγείας), ούτε οι δύο εταιρίες υψηλής τεχνολογίας που θέλουν να εγκατασταθούν στο τεχνολογικό πάρκο.
ΣΥΝΕΠΩΣ μπορούμε να εκτιμήσουμε ότι ήταν ένα επικοινωνιακό σόου του πρωθυπουργού, που όμως δεν του προσέφερε τίποτε απολύτως. Όπως και η επίσκεψή του στην Ηπειρωτική πρωτεύουσα δεν συνεισέφερε το ελάχιστο στην άρση των αδιεξόδων, που φρενάρουν την ανάπτυξη της περιοχής. Χίλια - δυο προβλήματα αντιμετωπίζει που την καθηλώνουν στον πίνακα των ουραγών μιας καλύτερης προοπτικής. Όχι πως μία επίσκεψη πρωθυπουργού είναι αρκετή να δρομολογηθούν εξελίξεις, αν δε συνοδεύεται από συγκεκριμένες ανακοινώσεις - δεσμεύσεις. Και αυτό ανέμεναν οι Ηπειρώτες, πλην ματαίως.
ΙΣΩΣ στενοχωρήσουμε στελέχη και οπαδούς της κυβερνητικής παράταξης, αλλά την ίδια τακτική ακολουθούσε και ο κ. Τσίπρας ως πρωθυπουργός. Επικοινωνιακή διαχείριση έστω και κάκιστη των προβλημάτων κάθε περιοχής έκανε, παρ´ ότι φρόντιζε να εξαγγέλλει και κάτι. Να λοιπόν που έχουν ένα ακόμη κοινό σημείο Μητσοτάκης - Τσίπρας. Θεωρούν τους πολίτες ελλειμματικής τουλάχιστον αντίληψης, έτσι ώστε να νομίζουν ότι μπορούν να παίζουν με τις προσδοκίες τους, χωρίς συνέπειες! Μέγα λάθος αν το πιστεύουν πραγματικά και αποδείχτηκε περίτρανα στην περίπτωση του ΣΥΡΙΖΑ που έχασε την εξουσία χωρίς να το καταλάβει.
ΜΗΝ επικαλεστούν τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν το σαφές προβάδισμα της Ν.Δ. Τα ίδια συνέβαιναν και με το ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση, με το ΠΑΣΟΚ επί Σημίτη και Γιώργου Παπανδρέου, με τη ΝΔ επί Σαμαρά και Κώστα Καραμανλή. Τίποτε το πρωτοφανές, λοιπόν, παρά το γεγονός ότι η σημερινή κυβέρνηση έκανε κάποια βήματα μπροστά και θετικά, με τα μέτρα για τη διαχείριση όμως της λεγόμενης πανδημίας του κορωνοϊού, να πλήττουν την αξιοπιστία της και Συνταγματικές ελευθερίες. Άλλωστε, το αλαλούμ με τη χρησιμότητα των μασκών, το άνοιξε - κλείσε και το χάος με τα εμβόλια, την αποτελεσματικότητά τους, ποιά δεν ενδείκνυνται και για ποιούς, το αποδεικνύει.
ΣΤΟ δια ταύτα: Στην Ήπειρο είμαστε καταδικασμένοι να υφιστάμεθα εμπαιγμούς και να ακούμε ανεκπλήρωτες υποσχέσεις. Ένα πράμα είναι όλοι τους και αφερέγγυοι. Έτσι φάνηκε από την μέχρι τούδε αντιμετώπιση των Ηπειρωτών, ως να είναι οι παρίες σε αυτή τη χώρα. Που καλούνται όμως να στηρίξουν την Εθνική προσπάθεια οσάκις παρίσταται ανάγκη.
ΚΑΙ το πράττουν αγόγγυστα παραμερίζοντας την πικρία τους. Όπως κάνουν και σήμερα, πασχίζοντας να βγάλουν την περιοχή από την υπανάπτυξη. Μόνοι τους!