Όλα του γάμου δύσκολα…

on .

Όλες τις εκδηλώσεις, τις επηρέασε αυτός ο «αόρατος εχθρός», ο κορωνοϊός, που βρέθηκε στη ζωή μας την τελευταί διετία!

Κηδείες, βαφτίσια, γάμοι, γίνονται σε… στενό οικογενειακό κύκλο.

Τις προάλλες, στην κηδεία, σε ένα ορεινό χωριό, παραβρέθηκαν όλοι οι κάτοικοι του χωριού, 10 όλοι… κι όλοι! Αλλά… τυπικά ήταν παράνομοι! Μέχρι 9 δικαιολογεί ο Χαρδαλιάς!

Και δεν φτάνει αυτό, οι 5-6 γυναίκες… μοιρολογούσαν τη φιλενάδα τους που «έφυγε», αλλά ο παπάς, που ήταν υπερβολικά τυπικός, τους είπε πως απαγορεύεται το μοιρολόι, γιατί… εμπίπτει στη… μουσική απαγορευτική παράγραφο!

Στο διπλανό χωριό, η βάφτιση αναβλήθηκε, γιατί ο νονός ήταν αρνητής της μάσκας και ο παπάς, δικαίως, δεν τέλεσε το μυστήριο!

Στη δε κωμόπολη, ένα ζευγάρι, περίμενε 1,5 χρόνο να γίνει ο γάμος, είχαν πολλές δυσκολίες, τελικά ανέβαλαν επ’ αόριστον, αφού ο κορωνοϊός υπήρξε ρυθμιστής του!

Η καραντίνα, έκανε το «θαύμα της», η υποψήφια νύφη έμεινε έγκυος και έτσι… στο εγγύς μέλλον, θα γίνουν μαζί, γάμος και βαφτίσια! Θέλουν όμως, να κάνουν γάμο τρανό!

Με τα σημερινά δεδομένα ο Νίκος Χαρδαλιάς, αφήνει 100 καλεσμένους και χωρίς μουσική!

Οι… συμπέθεροι, άρχισαν να κονταροχτυπιούνται!

Ποιους να βολέψουν με 50 άτομα ο καθένας! Η μόνη ελπίδα, είναι τον Ιούλιο να διπλασιαστούν τα άτομα και να… κουρδιστούν τα όργανα!

Γίνεται γάμος… χωρίς κλαρίνο; (όλα του γάμου δύσκολα…) Ο ένας συμπέθερος τάβαλε ευθέως με το Χαρδαλιά, ο άλλος ήταν… πιο συμβιβαστικός.

Πρότεινε λοιπόν να φέρουν μουσική… στη ζούλα! Να χορέψουν τουλάχιστον, από ένα χορό, η νύφη, ο γαμπρός και ο κουμπάρος! Και μετά τι θα κάνουμε ρε συμπέθερε, όλη νύχτα θα τρώμε και θα πίνουμε;

Θα μας… «στοιχίσει» ο κούκος… αηδόνι! Και ο άλλος συμπέθερος, που ήταν και… κυβερνητικός, αντιπρότεινε:

Βγάλτε ακόμη δύο «καλέσματα», ένα του Χαρδαλιά και ένα του Άδωνι, χωρίς να… τους προσκαλέσουμε!

Θα κάνουμε γάμο… μετά μουσικής! Και αν εμφανιστεί η αστυνομία, θα πούμε πως περιμένουμε τους δύο υπουργούς, όπου να ‘ναι έρχονται στο γάμο μας! Να, τα καλέσματα!

Η αστυνομία… θα πεισθεί, πως ο γάμος γίνεται σύμφωνα με όλα… τα πρωτόκολλα! Αμέσως θα αποχωρήσει και… θα πάει να κυνηγήσει την εγκληματικότητα!

Να μας ζήσουν συμπέθερε…

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής.