Το φιλεύσπλαχνο κράτος…

on .

Και ποιος δεν θέλει την καλυτέρευση της ζωής του; Όλοι γι’ αυτό παλεύουν, πλούσιοι και φτωχοί… Και η κάθε κυβέρνηση, λίγο πριν κερδίσει την εξουσία, αυτό διαλαλεί! Μετά…

αλλάζει τροπάριο! Υπόσχεται μεταρρυθμίσεις, δουλειά σε όλους, καλή παιδεία και υγεία, άρση των αδικιών και ικανοποιητικές συντάξεις! (έστω και κοντά στο 70!)
Όταν όμως συμβεί το απροσδόκητο και από ένα ζευγάρι «φύγει» ο ένας, τότε αρχίζουν τα δύσκολα, για τον άλλον!
Το φιλεύσπλαχνο κράτος, έστω και με ρυθμούς… χελώνας, χορηγεί τη σύνταξη σ’ αυτόν που «έμεινε πίσω», δηλαδή στη γυναίκα. (γιατί συνήθως… ο άντρας «την κάνει πρώτος!»)
Τότε ακριβώς το κράτος, δείχνει το σκληρό του πρόσωπο, στον αδύναμο συνταξιούχο! (στον ισχυρό… κάθεται σούζα!)
Έτσι, για μισθό 1000 ευρώ, τα 3 πρώτα χρόνια της χηρείας δίνει 700 ευρώ σύνταξη. Τα επόμενα χρόνια την… κατεβάζει στα 350 ευρώ! Δηλαδή από το ποσοστό του 70% την πάει στο 35%!
Μα ποιο χέρι υπουργού, υπογράφει φαρδιά – πλατιά, μια τέτοια απόφαση; Πότε θα βρεθεί εκείνος που θα πει: Εγώ, δεν συμμετέχω σε «εγκλήματα»!
Γιατί έγκλημα είναι να καταδικάζεις κάποιον, να ζήσει με 350 ευρώ το μήνα! Και μάλιστα, όταν βρίσκεται στην 3η ή… στην 4η ηλικία!
Αυτά έχουν οι μεταρρυθμίσεις…
Αλλά τα τελευταία 40 χρόνια, οι περισσότερες μεταρρυθμίσεις, είχαν «στόχο» τον σκληρά εργαζόμενο και… ελάχιστα αμειβόμενο Έλληνα!
Ας μείνουν λοιπόν στην άκρη τέτοιες μεταρρυθμίσεις.
Για να μην οδηγείται ο συνταξιούχος, σε αργό θάνατο!
Αν ο «δημόσιος κορβανάς» θέλει να γλιτώσει τα 350 ευρώ του συνταξιούχου, τώρα παρουσιάζεται μια καλά ευκαιρία!
Ας «φροντίσουν» οι υπεύθυνοι, να κάνει ο συνταξιούχος, το εμβόλιο με τις… περισσότερες παρενέργειες και καθώς έχει και… υποκείμενα νοσήματα, θα… καταλήξει!
Την υπόθεση… θα χρεωθεί ο κορωνοϊός!
Καλό το ταξίδι…

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής.