Οι τυχεροί…

on .

● Ανοίγοντας σιγά – σιγά όλες οι δραστηριότητες, λόγω της πανδημίας, άνοιξε και η… μοναδική «δραστηριότητα» του χωριού, το καφενείο!
Θα προσπαθήσει ο καφετζής, να βγάλει τα «σπασμένα» της χρονιάς, πράγμα που φαίνεται πολύ χλωμό…
Γιατί τις καθημερινές, ποιοι μαζεύονται εκεί; 3 συνταξιούχοι, 4 άνεργοι και ο παπάς της ενορίας! (ο ψάλτης είναι σε 14 ημέρες καραντίνα, καθώς βρέθηκε «θετικός»!).

Τις Κυριακές, έχει περισσότερο κόσμο, γιατί όλο και κάποιο μνημόσυνο, θα υπάρχει στο χωριό! Μια Κυριακή λοιπόν, μετά… τα κόλυβα, άνοιξε για τα καλά η κουβέντα στο καφενείο.
Καμιά δεκαπενταριά άνθρωποι, «άφησαν» για λίγο τον κορωνοϊό και μιλούσαν για οικονομία και εργασιακά!
Ένας μεσήλικας, μορφωμένος, που είχε έρθει από την πόλη, για το μνημόσυνο, τους έλεγε, πως τα δύσκολα στην οικονομία, είναι μπροστά μας! (λες και οι παρευρισκόμενοι δεν τα έβλεπαν…). Αλλά, η ελληνική οικονομία θα ανακάμψει!
Αρχικά όμως, εμβολιασμένοι και μη, θα υποφέρουμε λόγω οικονομικής στενότητας. Όταν όμως… σταθεροποιηθεί η κατάσταση και έρθουν τα ευρώ απ’ το Ταμείο Ανάκαμψης… θα ξελασπώσουμε! (σαν… κυβερνητικός, μου φάνηκε αυτός…).
Το θέμα είναι να… ξελασπώσουμε και να ανακάμψουμε και εμείς οι εργαζόμενοι, του είπε ένας, που είναι σε τετράωρη απασχόληση!
Ένας τρίτος, που είναι ελεύθερος επαγγελματίας, τους είπε, πως έχει πρόβλημα με… την επιστρεπτέα!
- Πως να την επιστρέψω, είπε, αφού ο τζίρος μου ήταν σε «ελεύθερη πτώση», …«μη φτάσει και μη σώσει» ο κορωνοϊός!
Και ο νεαρός… του μνημοσύνου, δεν άντεξε και ξεσπάθωσε:
- Και εγώ, τους είπε, τι πρέπει να πω, που είμαι εντελώς άνεργος;
Και ο καφετζής, που… νομίζει πως διαθέτει χιούμορ, του είπε:
- Εσύ που είσαι άνεργος, είσαι παράλληλα και πολύ τυχερός! Γλιτώνεις το εργασιακό! Ξέρεις τι φουρτούνες θα φέρει, σε όσους εργάζονται; (Λένε, πως το νέο νομοσχέδιο, είναι η… χαρά του εργοδότη!).
Τελικά, ο μόνος που δεν πρόκειται να μείνει ποτέ άνεργος, είναι ο συμπατριώτης μας Αλπέρτ Μπουρλά! Τώρα, μας ετοιμάζει την… τρίτη δόση του εμβολίου, για το φθινόπωρο και εν συνεχεία, ετοιμάζει φούλ… υπερπαραγωγή, για τα επόμενα χρόνια! Καλά κέρδη!

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής.