Κάθε βράδυ… στις 9!

on .

Άντε τώρα να αλλάξεις συνήθειες και να… τροποποιήσεις το ωράριο της καραντίνας, μετά από 14 ολόκληρους μήνες! Τόσο καιρό είχαμε τη σειρά μας… Ξέραμε πως στις 9 το βράδυ είμαστε στο σπίτι, τρώμε κάτι στα γρήγορα και πιάνουμε τον καναπέ για το… δελτίο ειδήσεων! (Κάποιες συνήθειες δεν κόβονται απότομα…). Τόσα τα κρούσματα, τόσοι οι διασωληνωμένοι, αυξήθηκαν οι νεκροί… Τώρα, με μικρά βήματα, οδεύουμε προς την κανονικότητα! Μακάρι…

Όμως ο γέρος και η γριά έχουν ακόμη στο συρτάρι πάνω… από 100 βεβαιώσεις μετακίνησης, υπόλοιπο… της πολιτικής Χαρδαλιά! Σου λένε, αν έχουμε κανένα «πισωγύρισμα», να είμαστε έτοιμοι!
Και μη νομίσει κανείς πως τώρα θα είναι καλύτερα ο Έλληνας, επειδή δεν θα ακούει την ομάδα του Σωτήρη Τσιόδρα, αλλά θα του τρυπάει τ’ αυτιά μόνο… ο Άρης Πορτοσάλτε!
Θα απολαμβάνει βέβαια τα «καλά» της ελευθερίας, αλλά σύντομα θα γευτεί και… «τα κακά» της οικονομίας!
Θα αρχίσει σιγά – σιγά να επιστρέφεται και… η επιστρεπτέα! Απ’ την άλλη, θα λιγοστέψουν οι υγειονομικές ανακοινώσεις και θα περιοριστούν οι τηλεοπτικές εμφανίσεις των λοιμωξιολόγων! (Ουφ!).
Όμως ο γολγοθάς για τον Έλληνα εργαζόμενο τώρα αρχίζει…
Αλλά και η ελληνική οικογένεια βρίσκεται επί ποδός! Αφού ξεμπλέξει με το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, αρχίζουν και οι Πανελλήνιες της κόρης… και του υιού!
Εδώ, σε αντίθεση με το self test που πρέπει να είναι αρνητικό, παλεύουν οι εξετάσεις να έχουν πρόσημο θετικό!
Στον εργασιακό του χώρο δίνει αγώνα για μόνιμη και σταθερή δουλειά, έχοντας απέναντί του νόμους και εργοδότες! (Το ευέλικτο ωράριο, καλό… εργοδοτικό κόλπο!).
Με τη λήξη των απαγορευτικών μέτρων της πανδημίας, προέκυψε και ένα καλό: Μπορεί ο Έλληνας να τρώει και να πίνει ως… τα μεσάνυχτα! (Αρκεί να υπάρχει το ευρώ!). Και αν έρθει ο λογαριασμός και είναι… υπερβολικός, μπορεί να διαμαρτυρηθεί, καθώς… δεν έφαγε «μετά μουσικής»!
Και στο τέλος της βραδιάς κάνει μια βόλτα δίπλα στη θάλασσα για… να χωνέψει! Ακούει τραγούδια απ’ το μικρό του τραντζίστορ! Και παρεμβάλλεται… έκτακτη είδηση με άρωμα Πεκίνου! Κινέζικο διαστημόπλοιο, αντί να… ανέβει προς τον Άρη, κατεβαίνει… με φόρα προς τη Γη και καταλήγει στη θάλασσα! Και όταν ρωτήθηκαν οι υπεύθυνοι τι συνέβη; Αυτοί… έκαναν τον Κινέζο!
Μία με τον κορωνοϊό που ξεκίνησε απ’ τη Γουχάν της Κίνας, δεύτερη η περίπτωση του… διαστημόπλοιου και η τρίτη και φαρμακερή απ’ το Πεκίνο θα μας έρθει…
Δεν ξεμπλέκουμε εύκολα απ’ τους Κινέζους…

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής.