Τα… βαφτίσια!

on .

 Σαν χαρακτήρας ο νεοέλληνας έχει πολλά προτερήματα, αλλά και ουκ ολίγα ελαττώματα… Μπαίνοντας στη ζυγαριά (όχι ο ίδιος…) αλλά το σύνολο προτερημάτων και ελαττωμάτων, ευτυχώς που τα πρώτα υπερισχύουν!Και με αυτό το… ισοζύγιο, πορεύεται στη ζωή του!

Μερικοί φιλόδοξοι και έχοντας… «έγνοια για τα κοινά», ασχολούνται με την πολιτική και παλεύουν να γίνουν βουλευτές, πάντα με την έγκριση του Ελληνικού λαού!
Ο αγώνας τους είναι μακρύς για να φτάσουν μέχρι την πόρτα του Κοινοβουλίου! Μετά από χιλιάδες χειραψίες, εναγκαλισμούς και υποσχέσεις (προ… κορωνοϊού!), κάποιοι πετυχαίνουν το στόχο τους! Και για να γίνει αυτό δεν χρειάζεται μόνο η… συνδικαλιστική δράση και… οι τηλεοπτικές εμφανίσεις, αλλά είναι απαραίτητες και οι πολλές… βαφτίσεις, παιδιών των ψηφοφόρων τους! (Η κουμπαριά… πηγαίνει σύννεφο!).
Αρκετοί βουλευτές έχουν αλείψει… με λάδι δεκάδες μωρά, έχουν πει το «πιστεύω» σε πολλά… μυστήρια στην εκλογική τους περιφέρεια!
Κάθε Πάσχα ξέρετε τι έξοδα έχει ένας βουλευτής, παίρνοντας δώρα και… λαμπάδες στα βαφτιστήρια του! Άσε που όταν μεγαλώσουν τα βαφτιστήρια… ξεχνάει να τους πάρει δώρα και αυτά είναι έτοιμα… να μαυρίσουν το νονό τους! (Που ακόμα είναι στη βουλή… για 5η τετραετία!).
Οι πολιτικοί όμως, έχοντας… ειδικότητα στις βαφτίσεις είχαν κατά καιρούς στο παρελθόν και άλλου… είδους βαφτίσεις και οικονομικές εξαρτήσεις! Ακολουθώντας τους πρώτους… διδάξαντες Ιταλούς «βάφτιζαν» και οι Έλληνες αξιωματούχοι, τα αγροτικά προϊόντα, στα πλαίσια των ευρωπαϊκών επιδοτήσεων! «Βάφτιζαν» λοιπόν ως… Ελληνικά, καλαμπόκια… και κριθάρια για να εισπράττουν αυξημένες ευρωπαϊκές επιδοτήσεις!
Ήταν η εποχή που οι επιδοτήσεις ήταν «στα πάνω τους» και ενώ δεν παρήγαγες τίποτε, παρουσίαζες μεγάλη σοδειά! Και έτσι βολεύονταν όλοι…
Όμως τώρα, μπήκαμε σε νέα εποχή! Ο πολιτικός έχει πολλές δυσκολίες, πλέον… Οι Έλληνες δεν… γεννούν παιδιά, για να τα βαφτίσει και η ευρωπαϊκή επιδότηση έχει σταματήσει! (Καθώς μας έπιασαν με… τη γίδα στην πλάτη!). Και έτσι ο Έλληνας πολιτικός αρκείται μόνο στα… νόμιμα και ο Έλληνας βιοπαλαιστής, για να ζήσει, αγοράζει προϊόντα… μη επώνυμα!
Βρε πώς αλλάζουν οι καιροί…

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής.