Τρικούβερτο γλέντι!

on .

 Πάντα ο Έλληνας ήταν ρηξικέλευθος στη ζωή του και είχε τον τρόπο… να βγαίνει νικητής! Πόσες φορές δεν βγήκε από μια δύσκολη στιγμή, χάρις στο Ελληνικό δαιμόνιο!
Όμως τώρα που ζούμε το Γολγοθά του κορωνοϊού

στέρεψαν οι εμπνεύσεις του και δύσκολα θα βρεθεί στην ύπαιθρο τις ημέρες του Πάσχα! (Πρέπει να έχει… ισχυρά επιχειρήματα!). Κάνει κάποιες απόπειρες… διαφυγής, αλλά μάταια! Ο Χαρδαλιάς… του έκοψε τα πόδια!
Η δικαιολογία των αγροτικών εργασιών, αυτές τις μέρες «δεν πιάνει»!
Η δικαιολογία πως φεύγω απ’ την Αθήνα και πάω στα… Τρίκαλα, για να μου κάνει ο τοπικός γιατρός εγχείρηση… σκωληκοειδίτιδας, πέφτει στο κενό!
Αν πας στην επαρχία για κηδεία, χρειάζονται 5-6 χαρτιά, για να περάσεις τα διόδια και ένα απ’ τα χαρτιά να γράφει… την επιθυμία του εκλιπόντα, πως ήθελε να παραβρεθείς στην κηδεία!
Έτσι, πολλοί που ξεκίνησαν για τα χωριά τους «έφαγαν τα μούτρα τους» στα διόδια! (Επιστροφή… με αναστροφή!). Και σαν νομοταγής πολίτης ο… Αθηναίος, ξεφόρτωσε την ψησταριά από το αυτοκίνητο και την έστησε στο μπαλκόνι του διαμερίσματος!
Στο απέναντι μπαλκόνι, θα ψήσει και ο γείτονας! Χωρίς… μάσκα και οι δύο «γυρνάνε» τη σούβλα, πίνουν το κρασί τους και ανταλλάσσουν τα «χρόνια πολλά». Μαζί με τις γυναίκες τους, περιμένουν το ψήσιμο του οβελία! (Εμβολιασμένοι μεν… φαρμακωμένοι δε!).
Μιλάνε και στο τηλέφωνο με τους συγγενείς του χωριού, που έχουν στήσει τρικούβερτο γλέντι στην αυλή! Αυτοί στο μπαλκόνι, δυστυχώς, δεν βολεύονται να ρίξουν… ένα τσάμικο! Κρίμα…
Καλή Ανάσταση!

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής.