Χάθηκαν… οι βαλβίδες!

on .

Λύθηκε λοιπόν ο γρίφος… Μας το είπαν ξεκάθαρα: Χάθηκαν οι βαλβίδες! «Οι βαλβίδες αποσυμπίεσης» θα… ενεργοποιηθούν, μετά το Πάσχα! (Το φετινό, ελπίζουμε).
Μερικοί απογοητευμένοι και απ’ την υγειονομική και την οικονομική πλευρά, νόμισαν πως οι υπεύθυνοι μιλούσαν, για το ΠΑΣΧΑ… του 2023, αλλά δόθηκαν διευκρινίσεις, πως εννοούσαν… το φετινό Πάσχα!
Όμως, Πάσχα στο χωριό, τέλος. (Η ελπίδα, πεθαίνει τελευταία!)
Η σούβλα κατεβαίνει απ’ το αυτοκίνητο, για να στηθεί… στο μπαλκόνι του διαμερίσματος! Κυβερνητικά χείλη, το

είπαν ορθά – κοφτά!
Ανάσες θα πάρετε, μετά του Θωμά, όταν θα ανοίξει και η Εστίαση!
Προς το παρόν, ξεχάστε το Πάσχα στο χωριό και… στα κτήματα, γιατί έχουμε αύξηση του ιϊκού φορτίου… στα λύματα! (και η τηλεόραση, είχε δημιουργήσει ένα κλίμα αισιοδοξίας…). Κρίμα…
Ο Εκκλησιασμός θα γίνει με μεγάλη προσοχή, με μάσκες, αποστάσεις, στον εξωτερικό χώρο της εκκλησίας! Απογευματάκι… (δεν ακούστηκε κάτι… για (click – away!)
Ο Γολγοθάς του κορωνοϊού, έβαλε φρένο στα πάντα! Και δεν χάθηκαν μόνο οι βαλβίδες των κυβερνητικών ιθυνόντων, χάθηκε και η αξιοπιστία των επιστημονικών παραγόντων! Και έμεινε μόνο το εμβόλιο και… το φιλότιμο, για να ξεκαθαρίσει το τοπίο! Το παιχνίδι θα παιχτεί, στο αν θα πειθαρχήσουν οι πιστοί! Αυτό είναι το στοίχημα!
Βέβαια, ο κόσμος έχει κουραστεί. Παρ’ όλα αυτά, η συντριπτική πλειοψηφία, κάνει εμβόλια και τεστ, και οι αντιρρησίες φωνασκούν και… τρώνε τόστ!
Ενώ κάποιοι «πονηροί», πουλάνε βεβαιώσεις με… αρνητικά τέστ, έναντι αμοιβής! (το δαιμόνιο του Έλληνα… ενεργοποιήθηκε!)
Τα πράγματα λοιπόν, έχουν ξεφύγει εντελώς…
Χάθηκαν οι… βαλβίδες, χάθηκε το πορτοφόλι μας, χάθηκε η αλήθεια…
Ας μη χαθεί και η ελπίδα, για την ΑΝΑΣΤΑΣΗ!

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής.