Ο ΕΟΔΥ να επιστρέψει στα Νοσοκομεία μας!

on .

• Εν μέσω πανδημίας γίνονται και στα Γιάννενα ορισμένα πράγματα τα οποία και να θέλει, δεν μπορεί κανείς ούτε να κατανοήσει, ούτε να αποδεχθεί! Κορυφαίο παράδειγμα των ημερών, η απόσυρση των Κινητών Μονάδων που διενεργούσαν rapid test στους προσερχόμενους στα δύο Νοσοκομεία της πόλης μας. Πλέον, ασθενείς και συνοδοί θα πρέπει να κάνουν τον έλεγχο στην Κεντρική Πλατεία ή στην αυλή του Αρχοντικού Πυρσινέλλα και μετά να σπεύδουν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο ή το «Χατζηκώστα» για να εξυπηρετηθούν.
Δηλαδή, σα να μην έφτανε το... χάλι του καθενός, προστίθεται ένας ακόμα «πονοκέφαλος» με ευθύνη του ΕΟΔΥ ή της 6ης ΥΠΕ, αφού πρέπει πρώτα να μπει στην πόλη για rapid test, χάνοντας αρκετό από το χρόνο του και μετά να πάει στο Νοσοκομείο. Αν μάλιστα είναι με αυτοκίνητο, πρέπει υποχρεωτικά να βρει χώρο στάθμευσης, ενώ ειδικά για το Πυρσινέλλα η πρόσβαση γίνεται μόνο με τα πόδια, αφού το Αρχοντικό περιτριγυρίζεται από πεζόδρομους!
Τι θα κάνουν όμως οι ασθενείς; Στην Πλατεία έχει συνήθως ουρές και θέλει υπομονή και επιμονή για να κάνεις το τεστ. Στο Πυρσινέλλα έχει περπάτημα για να πας. Πώς λοιπόν θα εξυπηρετούνται στο εξής οι συνοδοί που συχνά είναι ηλικιωμένοι ή με δικά τους προβλήματα, αλλά και άνθρωποι ανήμποροι ή περιστατικά που έχουν επείγον χαρακτήρα; Αυτό προφανώς δεν το σκέφτηκαν ΕΟΔΥ και 6η ΥΠΕ!
Δεν έχουν προσωπικό για να λειτουργούν αρκετές ΚΟΜΥ; Είναι υποχρέωσή τους με κάποιο τρόπο να βρουν. Εδώ μιλάμε για τα μεγαλύτερα Νοσοκομεία της περιοχής. Δε μπορεί να επικαλεστούν τέτοια δικαιολογία για το γεγονός ότι απέσυραν τις Μονάδες που κάνουν rapid test από τις εισόδους τους. Δεν έχουν δικαίωμα να το κάνουν!
Ας σπεύσουν λοιπόν άμεσα ΕΟΔΥ και 6ης ΥΠΕ να βρουν λύση στο πρόβλημα που δημιούργησαν με την απόσυρση των ΚΟΜΥ από Π.Γ.Ν.Ι. και «Χατζηκώστα». Ας φροντίσουν να κλείσει ΤΩΡΑ η «τρύπα» η οποία άνοιξε με ευθύνη τους στα Νοσοκομεία μας. Είναι γενική απαίτηση της τοπικής κοινωνίας...