Το Πανεπ. Νοσοκομείο «έρμαιο» του ΕΟΔΥ!..

on .

• Εικόνες που δε συνάδουν με ένα σύγχρονο νοσηλευτικό ίδρυμα και δεν τιμούν κανέναν, αντίκριζε κανείς χθες το πρωί έξω από την κεντρική είσοδο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων.
Μία ατελείωτη ουρά ασθενών και συνοδών, με ορατό τον κίνδυνο να γίνουν φορείς του κορωνοϊού πριν καν περάσουν από rapid test προκειμένου να εισέλθουν στα ενδότερα του Νοσοκομείου και να εξυπηρετηθούν. Καθυστερήσεις, ταλαιπωρία του κόσμου και εύλογες διαμαρτυρίες συμπλήρωναν το σκηνικό. Αιτία το γεγονός ότι από χθες, με κεντρική απόφαση του ΕΟΔΥ, έμεινε στο Π.Γ.Ν.Ι. μόνο ένα κλιμάκιο (ΚΟΜΥ) το οποίο διενεργεί τεστ ανίχνευσης του ιού. Στην αρχή υπήρχαν τρία κλιμάκια σε διαφορετικές εισόδους του Νοσοκομείου, οπότε η διενέργεια των τεστ γινόταν με καλό ρυθμό. Μετά ο ΕΟΔΥ τα μείωσε σε δύο που έδιναν... μάχη να κάνουν τη δουλειά τους και πλέον από χθες άφησε μόνο ένα κλιμάκιο, που κυριολεκτικά... τρέχει και δεν φτάνει! Συν τοις άλλοις, ενώ πριν τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ βρίσκονταν στο πόστο τους και έκαναν ελέγχους επτά ημέρες την εβδομάδα, από χθες είναι ένα στην κεντρική είσοδο του Π.Γ.Ν.Ι. για πέντε ημέρες εβδομαδιαίως, απ’ το πρωί ως το μεσημέρι! 
Με άλλα λόγια, ο ΕΟΔΥ, για τους δικούς του λόγους, που καλό θα ήταν να τους εξηγήσει, αφήνει ακάλυπτο σε μεγάλο βαθμό το μεγαλύτερο νοσηλευτικό ίδρυμα της Βορειοδυτικής Ελλάδας, σε μία περίοδο δύσκολη μάλιστα που μαίνεται η «μάχη» με την πανδημία! 
**
Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες για τη μείωση των ΚΟΜΥ οι οποίες διενεργούν ελέγχους κορωνοϊού στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων. Είναι απαράδεκτο να αφήνουν ασθενείς και συνοδούς, πολίτες με μικρά και μεγάλα προβλήματα, να ταλαιπωρούνται περιμένοντας ακόμα και ώρες στην ουρά, προκειμένου να κάνουν τεστ και να εισέλθουν στο Νοσοκομείο.
Καταλαβαίνουμε ότι υπάρχουν ανάγκες για διενέργεια τεστ και σε άλλες περιοχές του Νομού, όμως η απομάκρυνση των ΚΟΜΥ από το Π.Γ.Ν.Ι. δεν είναι λύση. 
Μιλάμε για Νοσοκομείο αναφοράς για την πανδημία, το οποίο εξυπηρετεί κόσμο από Ήπειρο, Νησιά Ιονίου, Δυτική Μακεδονία και Δυτική Στερεά. 
Ας σοβαρευτεί λοιπόν ο ΕΟΔΥ και ας φροντίσει άμεσα για την αποκατάσταση της ομαλής διενέργειας rapid test στο Πανεπιστημιακό! 
Επιτέλους, ας καταλάβουν οι «καρεκλοκένταυροι» των Αθηνών ότι και η Περιφέρεια έχει ανάγκες.