Λείπει το φως…

on .

● Η σημερινή Δημοτική Αρχή, αλλά και η προηγούμενη, είχαν βάλει στόχο… να αλλάξουν τα φώτα της πόλης! Ένας στόχος που κάποια στιγμή, στο εγγύς μέλλον, θα επιτευχθεί! Όμως αυτή την περίοδο, όχι μόνο στην πόλη μας, αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα, λείπει το φως…
Και γι’ αυτό δεν ευθύνεται κανένας Δήμαρχος, αλλά ο λεγόμενος «αόρατος εχθρός»! Τα πάντα έχουν νεκρώσει! Κάθε πολιτιστική δραστηριότητα, απουσιάζει… Η πόλη μας, στην προ κορωνοϊού εποχή ήταν στην πρωτοπορία! Αυτός ο ιός, αποδείχτηκε πολύ ισχυρός! Έκλεισε θέατρα, σταμάτησε συναυλίες, διέκοψε επαφές και… χειραψίες! (Τα φιλιά… απομακρύνθηκαν πολύ!).
Και ο Έλληνας αρκείται στην ψυχαγωγία… του εγκλεισμού! Βομβαρδίζεται από ειδήσεις που τον ψυχοπλακώνουν και από τηλεοπτικά υποπροϊόντα που… τον μειώνουν!
Αρκετοί, από την υπερπληροφόρηση απέκτησαν πολλές γνώσεις για την πανδημία και μερικοί είναι έτοιμοι… για ντοκτορά στη λοιμωξιολογία! Γενικά «τα φώτα» έχουν… χαμηλώσει επικίνδυνα! Αλλά ο Έλληνας, δεν παύει να αισιοδοξεί! Αυτό το διάστημα τον απασχολεί ένα θέμα μόνο: Πάσχα στο χωριό!
Το θέμα αυτό, δεν απασχολεί καθόλου το Μήτσο και το Θύμιο! Έτσι κι αλλιώς, αυτοί βρίσκονται στην Άνω Ραχούλα! Αλλά και αυτοί, στο χωριό, έχουν τα προβλήματά τους… Και αυτά γίνονται ορατά στη μεταξύ τους συζήτηση.
Ο Μήτσος, βγάζει τον καημό του:
-Εβδομήντα χρόνια αγωνίζομαι στο στίβο της ζωής! Πρόσφερα αρκετά! Τα τρία μου παιδιά υπηρέτησαν την πατρίδα! Και τώρα, στο χωριό που ερημώνει, είμαστε ανασφαλείς! Πού είναι η Αστυνομία; Απουσιάζει από την ύπαιθρο!
Την απάντηση την έδωσε ο Θύμιος:
-Η Αστυνομία, Μήτσο, φυλάει «υψηλά πρόσωπα»! Έναν τηλεοπτικό αστέρα τον φυλάνε 6 αστυνομικοί!
Ο Μήτσος δεν άντεξε:
-Ε, ας τον φυλάνε 5 και ας στείλουν 1 στο χωριό μας!
Ο Θύμιος, αγανακτισμένος, σήκωσε την «ανοιχτή του παλάμη» προς… άγνωστη κατεύθυνση!

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής.