Με δέκα αλήθειες απέναντι στο λαϊκισμό!

on .

 Βιώνοντας το τρίτο, και ιδιαιτέρως ισχυρό, κύμα της πανδημίας γίνεται κατανοητό ακόμη και από τους πλέον δύσπιστους ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια δυναμική εξελικτική πραγματικότητα που απαιτεί προσαρμοστικότητα, αμεσότητα και αποφασιστικότητα για να αναχαιτίσουμε τον αόρατο εχθρό που απειλεί όλο τον κόσμο.

Η κυβέρνηση από την πρώτη ημέρα αυτής της πρωτοφανούς κρίσης, ενεργεί βάσει ενός συγκροτημένου, ρεαλιστικού και δυναμικού σχεδίου, για την προάσπιση της δημόσιας υγείας. Κάναμε, κάνουμε και θα συνεχίσουμε να πράττουμε ό,τι είναι απαραίτητο, προκειμένου να μη μείνει κανείς συμπολίτης μας χωρίς ιατρονοσηλευτική φροντίδα. Ακόμη και σήμερα που βρισκόμαστε στη δυσκολότερη καμπή εξέλιξης της νόσου και ο αριθμός κρουσμάτων πιστοποιεί την κατάσταση έκτακτης ανάγκης στεκόμαστε όρθιοι και με καθολική συστράτευση δημοσίου και ιδιωτικού τομέα συνεχίζουμε τον αγώνα, με ψύχραιμη ανάλυση και στάθμιση όλων των δεδομένων επιδημιολογικών, οικονομικών και κοινωνικών και πάντα με κύριο γνώμονα την προστασία της ανθρώπινης ζωής.
Ωστόσο, δε θα μπορούσαμε να φανταστούμε ότι και σε αυτή την πολύ δύσκολη συγκυρία ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. θα προσπαθήσει να κάνει πολιτικό παιχνίδι εις βάρος του λαού. Για μια ακόμη φορά επιδίδεται σε αυτό που ξέρει καλύτερα από κάθε τι. Το ψέμα, τη λάσπη και το λαϊκισμό. Με βόλια άσφαιρα, με λεκτικές φωτοβολίδες κενές ουσιαστικού περιεχομένου και χωρίς να αντιλαμβάνεται το κόστος – ή ίσως χωρίς να το λογαριάζει - εκτοξεύει αβίαστα μύδρους κατά της κυβέρνησης και όλων των μαχητών αυτού του πολέμου, σε ένα κρεσέντο ανευθυνότητας.
Το παράλογο της όλης ιστορίας είναι πως μας εγκαλούν και προσπαθούν να μας νουθετήσουν αυτοί που από τη μια αναλαμβάνουν την ευθύνη της διασποράς του ιού και από την άλλη καλούν τους συμπολίτες μας σε διαδηλώσεις. Δεκάδες μετρήσαμε τον τελευταίο καιρό. Είναι αυτοί που δημιουργούν μέσα από τα καλέσματά τους «εστίες υπερμετάδοσης». Και το χειρότερο είναι ότι δεν αντιλαμβάνονται το κακό που προκαλούν στην ίδια την κοινωνία, στους ίδιους τους εαυτούς τους. Δυστυχώς, ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. του Αλέξη Τσίπρα δεν αλλάζει. Διαστρεβλώνει, παραμορφώνει και κατασκευάζει «ειδήσεις» πέφτοντας όλο και πιο χαμηλά. Υποτιμά την επιστημοσύνη υπονομεύοντας το έργο των επιστημόνων από την πρώτη στιγμή. Ευτυχώς η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας δεν τους ακολουθεί και τους έχει γυρίσει την πλάτη. Έστω και τώρα, τους καλούμε να ξυπνήσουν από το λήθαργο της προπαγάνδας και του στρουθοκαμηλισμού.
Απέναντι στη λάσπη που εκτοξεύουν εμείς απαντάμε με τα δεδομένα του τελευταίου χρόνου. Στέκομαι σε δέκα (10) αλήθειες τις οποίες και παραθέτω:
-Έχουν προσληφθεί ως επικουρικό προσωπικό πάνω από 10.000 άτομα: 1.717 γιατροί, 5.532 νοσηλευτές και πάνω από 3.000 λοιπό προσωπικό.
- Έχουν προκηρυχθεί 2.574 θέσεις μονίμων ιατρών.
- Έχουν προσληφθεί 1.310 μόνιμοι ιατροί στα νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ., εκ των οποίων οι 410 είναι ιατροί Μονάδων Εντατικής Θεραπείας.
- Έχουν παραμείνει για έξι (6) ακόμη μήνες στο Ε.Σ.Υ., με ειδική διάταξη, πάνω από 300 ιατροί από 424 που θα έβγαιναν στη σύνταξη στα τέλη του 2020.
- Έχουν καλυφθεί 1.756 μόνιμες θέσεις νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού, ενώ τον Αύγουστο του 2020 προκηρύχθηκαν μέσω ΑΣΕΠ ακόμη 1.209 μόνιμες θέσεις νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού.
-Έχουν απορροφηθεί όλοι οι ιατροί που έκαναν αίτηση για θέση επικουρικού σε όλη τη χώρα, στις ειδικότητες Εσωτερικής Παθολογίας, Πνευμονολογίας, ΜΕΘ και ΤΕΠ.
-Έχουν ανανεωθεί οι συμβάσεις επικουρικών ιατρών για όλες τις ειδικότητες μέχρι τον Οκτώβριο του 2021.
- Έχουν αυξηθεί οι Μ.Ε.Θ. του Δημοσίου από 557 που παραλάβαμε από τον ΣΥΡΙΖΑ, σε 1.189. Είναι μια αύξηση της τάξεως του 113%. Μαζί με τις Μ.Ε.Θ. του ιδιωτικού τομέα είμαστε σήμερα σε πάνω από 1.400. Μια αύξηση συνολικά της τάξεως του 153%.
- Υπάρχει ήδη εκτεταμένη συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα με πάρα πολλές κλινικές. Αυτή τη στιγμή το Εθνικό Σύστημα Υγείας είναι ένα και ενιαίο. Περιλαμβάνει τα νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ., τα στρατιωτικά νοσοκομεία, ιδιωτικές κλινικές, πολυδύναμες Μ.Ε.Θ..
- Η Ελλάδα όπως και άλλες ευρωπαϊκές χώρες υιοθετεί την πρακτική των self-test με την μόνη διαφορά ότι είναι η πρώτη που καθιερώνει το συγκεκριμένο εργαλείο σε εβδομαδιαία βάση, αλλά και δωρεάν για κάθε πολίτη.
Το σύστημα υγείας έχει ενισχυθεί τα μέγιστα και παρά την πίεση που δέχεται αντέχει και θα αντέξει. Η προσωπική μου εμπειρία, ως πάσχουσα που χρειάστηκε φροντίδα και νοσηλεία, ενισχύει ακόμη περισσότερο την πίστη μου σε αυτούς τους ανθρώπους που δίνουν τη μάχη στην πρώτη γραμμή.
Παρά το γεγονός ότι οι περισσότεροι πολίτες είμαστε κουρασμένοι, θα πρέπει όλοι να τηρήσουμε τα μέτρα και να είμαστε προσεκτικοί. Διότι αν δεν μειώσουμε τη διασπορά του ιού, θα υπάρχει ένας φαύλος κύκλος.

Δεν πρέπει να χαλαρώνουμε, πρέπει να τηρούμε τα μέτρα και να προσέχουμε.

Ο καθένας από εμάς είναι υπεύθυνος για την υγεία του, είναι υπεύθυνος να προστατεύσει τον συνάνθρωπό του και τους αγαπημένους του. Το φως στο τούνελ φαίνεται. Είμαστε κοντά.