Μέγα πρόβλημα και στην οικονομία...

on .

Παρακολουθώντας την ρευστή καθημερινότητα και πραγματικότητα το τελευταίο διάστημα νομίζει κανείς ότι δεν ζει σε αυτή τη χώρα! Όλα τα μέσα ενημέρωσης και δη οι τηλεοράσεις ασχολούνται με την σεξουαλική παρενόχληση. Δεν λέει κανένας να μη καταδικαστεί ο βιασμός, η παρενόχληση, αλλά όχι να φτάσουμε στο άλλο άκρο, όπως πολύ σωστά είπε η πολύ γνωστή Γαλλίδα ηθοποιός Κατρίν Ντενέβ: «Όπως πάμε θα απαγορεύεται και το φλέρτ»!
Ένα δεύτερο θέμα που ασχολούνται συνέχεια είναι οι κουστωδίες με τους παρατρεχάμενους του πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης! Κακώς, πολύ κακώς που συνωστίζονται, αλλά αυτό είναι δυστυχώς το πελατειακό κράτος και συνεχίζεται.
Εδώ ο κόσμος καίγεται και οι «ηγέτες» μας περί άλλων τυρβάζουν! Ο λαός φτωχοποιήθηκε σε πολύ μεγάλο ποσοστό και αποσιωπάται. Επί έξι μήνες περίπου έπαψε να λειτουργεί το εμπόριο, οι μικροεπιχειρηματίες, οι επαγγελματίες, τα λουκέτα μπαίνουν παντού! Μια ματιά στην αγορά των Ιωαννίνων, αλλά και σε όλη τη χώρα θα πείσει και τον πιο άπιστο. Τα ψίχουλα που δίνονται με τις επιστρεπτέες προκαταβολές, επιδότηση τόκων, μικροδάνεια με εγγύηση του δημοσίου κατά 80% και παράταση πληρωμής επιταγών δεν λύνουν το μέγα, το τεράστιο πρόβλημα της ανεργίας, της φτωχοποίησης που δεν έχει σταματήσει εδώ και έντεκα χρόνια! Για να το καταλάβουμε, αρκεί να δούμε το Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν (ΑΕΠ) που το 2010 ήταν 240 δις ευρώ, τώρα είναι 165 δις περίπου, πήρανε δηλαδή από όλους τους Έλληνες - νοικοκυριά 75 δις ευρώ και έτσι φτωχοποιηθήκαμε!
Δεν μπορώ να μην αναφερθώ και στον παρατημένο και απαξιωμένο πρωτογενή τομέα για τον οποίο καμιά κυβέρνηση τα τελευταία 40 χρόνια δεν ενδιαφέρθηκε και δεν ενδιαφέρεται. Μιλάνε για ανάπτυξη της περιφέρειας! Πώς; Με την ερήμωση των χωριών μας; Με την εγκατάλειψη των καλλιεργήσιμων εκτάσεων που τις χαρακτήρισαν δάση; Με την εγκατάλειψη της κτηνοτροφίας; Με το να κλείσουν σχεδόν όλα τα καταστήματα τραπεζών, ταχυδρομικών ταμιευτηρίων -γιατί δεν κλείνουν και η Γερμανία και οι χώρες της Βόρειας Ευρώπης που σε κάθε χωριό έχουν κάτι σαν ταχυδρομικό ταμιευτήριο, τα γνωστά sparekasse; Πώς να μείνουν οι νέοι μας στα χωριά μας χωρίς σχολεία, γιατρό και αναγκαίες υπηρεσίες; Πώς να ζήσουν ακόμα και οι ηλικιωμένοι, οι γέροντες χωρίς γιατρό και υπηρεσίες;
Κανείς, δυστυχώς δεν ενδιαφέρεται για τον φτωχό λαό. Όλοι, κυβέρνηση και αυτοδιοίκηση, λειτουργούν σε προκατασκευασμένο πλαίσιο, σαν απλοί διαχειριστές του συστήματος εξουσίας.
Η οικονομία είναι το πρόβλημα, γι’ αυτό και είναι καιρός όλοι να αντιδράσουν, να υπηρετήσουν τον φτωχό και εξαντλημένο, φτωχοποιημένο πολίτη! Όλοι μαζί κυβέρνηση, αντιπολίτευση, κόμματα, τοπική αυτοδιοίκηση και φορείς να συντάξουν ένα οικονομικό πρόγραμμα σωτηρίας της χώρας που να στηρίζεται σε όλους τους Έλληνες και όχι στις ελεημοσύνες και την απαράδεχτη εξάρτηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε.) -που εξυπηρετεί φανερά τα συμφέροντα της Γερμανίας και λιγότερο της Γαλλίας- πριν να είναι πολύ αργά, γιατί η πανδημία θα περάσει σε 2-3 μήνες, αλλά μετά τι θα επακολουθήσει; Δεν θέλω ούτε να το σκέπτομαι!
Για κάθε χώρα, η πατρίδα προέχει, είναι υπεράνω όλων η σωτηρία του λαού της! Μακάρι η εξουσία να ακούσει και να λάβει σοβαρά υπόψη τα παραπάνω, πράγμα δύσκολο όμως…
ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΟΛΕΜΠΑΣ