Βρίσκουν και κάνουν...

on .

Αλήθεια, υπάρχουν επιπτώσεις από την έλλειψη δημογραφικής πολιτικής στη χώρα μας και την τρομακτική υπογεννητικότητα του ελληνικού πληθυσμού; Βεβαίως υπάρχουν! Ιδού μερικές:
α. Οι δημογραφικές εξελίξεις επηρεάζουν ολόκληρο τον εθνικό οργανισμό και την κοινωνική συνοχή!
β. Οι δημογραφικές διαφορές γειτονικών κρατών (ή εθνοτήτων που συμβιούν στη χώρα μας) δημιουργούν προβλήματα με βαθμιαία επικράτηση των ισχυρότερων δημογραφικών δυνάμεων.

γ. Ο λαός είναι το πιο πολύτιμο κεφάλαιο του κράτους που προωθεί την παραγωγή, την οικονομική και κοινωνική πρόοδο και εγγυάται την ύπαρξη και την ασφάλειά του.
δ. Η χώρα διατρέχει μεγάλους κινδύνους λόγω της γεωγραφικής της θέσης και της έλλειψης συγγενικών λαών.
ε. Τα πληθυσμιακά κενά που δημιουργούνται στα νησιά και σε παραμεθόρια διαμερίσματα υπάρχει κίνδυνος να καλυφθούν από αλλοδαπούς κυρίως μουσουλμάνους, με εξαιρετικά δυσμενή απώτερα επακόλουθα.
στ. Στις ένοπλες δυνάμεις θα δημιουργηθεί σοβαρό πρόβλημα λόγω της μείωσης του αριθμού των στρατευσίμων.
ζ. Οι δαπάνες για την υγεία διαρκώς θα πολλαπλασιάζονται. Οκτώ φορές υψηλότερες στους ηλικιωμένους, 12-15 φορές υψηλότερες στους υπερήλικες!
η. Εργατικό δυναμικό για χειρονακτικές εργασίες και βαριά επαγγέλματα δεν θα υπάρχει και καθιστά ευχερέστερη την είσοδο ξένων μεταναστών με ότι αυτό συνεπάγεται.
θ. Εάν για την ανανέωση του εργατικού δυναμικού και γενικά την πορεία της οικονομίας και των ασφαλιστικών ταμείων στηριχθούμε στους μετανάστες της Ασίας και της Αφρικής, πολύ γρήγορα θα δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα με κοινωνικές και εθνικές προεκτάσεις Οι μουσουλμάνοι έχουν άλλα πρότυπα άλλα ιδανικά και διαμορφώνουν άλλες κοινωνίες διαφορετικές του δυτικού πολιτισμού.
Εδώ σταματώ γιατί μερικοί (πολυεργαλεία του μεγάλου διεθνούς κεφαλαίου), ακραίοι νεοφιλελεύθεροι, «ευαίσθητοι» αριστεροί, συμπάσχοντες ανθρωπιστές, δυναμικοί ακτιβιστές, καλοπληρωμένοι εθνομηδενιστές και πάσης φύσεως και τύπου «προοδευτικοί» (όσοι άντεξαν να διαβάσουν ως εδώ το κείμενο χωρίς να βγάλουν εξανθήματα), θα αναζητούν ενδεχομένως τον πιο απεχθή χαρακτηρισμό στο πονηρό τους μυαλουδάκι για να με «στολίσουν»! Και είναι κρίμα!
Είναι κρίμα γιατί αυτά δεν είναι δικές μου διαπιστώσεις αλλά της διακομματικής κοινοβουλευτικής επιτροπής που συγκροτήθηκε πριν τριάντα χρόνια, όταν άρχιζε το πρόβλημα, με σκοπό τον προσδιορισμό των επιπτώσεων και την υποβολή προτάσεων (αγνοήθηκαν παντελώς) αναφορικά με το δημογραφικό ζήτημα που γιγαντώθηκε από τις αρχές της δεκαετίας του ογδόντα και εντεύθεν.
Υπόψιν ότι σε αυτή την επιτροπή πρωτοστάτησαν και συνυπογράφουν πρωτοκλασάτα -ακόμη και σήμερα- στελέχη όλων των ιδεολογικών αποχρώσεων και πολιτικών παρατάξεων.
Τριάντα χρόνια μετά, αφού εν τω μεταξύ δεν λάβαμε κανένα μέτρο και οι προτάσεις του πορίσματος αγνοήθηκαν ή λοιδορήθηκαν, προστέθηκε στο πρόβλημα και η μεταναστευτική κρίση η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.
Αν συγκρίνουμε τώρα τις επισημάνσεις του πορίσματος που αναφέρονται στους κινδύνους από τα δημογραφικά κενά των νήσων και της παραμεθόριας ζώνης, με τον πανελλαδικό χάρτη εγκατάστασης προσφύγων και μεταναστών οι οποίοι παράνομα, βίαια και κατόπιν παροτρύνσεων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ) εισήλθαν στη χώρα μας, θα διαπιστώσουμε ότι, ή είμαστε πολύ αφελείς ή παντελώς αδιάφοροι και ανίκανοι.
Δεν είναι δυνατόν να εγκαθιστούμε όλους αυτούς τους δυστυχισμένους ανθρώπους εκεί ακριβώς που υπάρχουν πιο έντονα τα δημογραφικά μας κενά και να προσπαθούμε, οργανώνοντας τοπικές επιτροπές και εκλιπαρώντας επιχορηγήσεις από το διεθνές κεφάλαιο, δήθεν να τους ενσωματώσουμε στις τοπικές κοινωνίες. Πράγμα που δεν έχει καταφέρει καμία ευρωπαϊκή χώρα. Ούτε οι πιο ισχυρές πολιτισμικά και οικονομικά!
Εκτός και αν υπάρχει απόφαση και σχεδιασμός -ερήμην του ελληνικού λαού- για δημιουργία Ειδικών Οικονομικών Ζωνών (ΕΟΖ) σε Ήπειρο, Μακεδονία (βλέπε λιμάνι Θεσσαλονίκης - «Βόρεια Μακεδονία») μέσα στις οποίες, με ειδικό φορολογικό καθεστώς, με ευνοϊκούς όρους χρηματοδοτήσεις, με φτηνή αιολική και ηλιακή ενέργεια και φυσικά με φτηνό και χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις εργατικό αφροασιατικό δυναμικό, θα παράγονται ανταγωνιστικά απέναντι στις νέες αγορές ευρωπαϊκά προϊόντα.
Θα μου πεις… βρίσκουν και κάνουν!
Αυτό είναι αλήθεια!