Μόνο στη... σκέψη τους οι εντατικοί έλεγχοι!

on .

 Αν είναι να συνεχιστούν «οι εντατικοί έλεγχοι με αμείωτη ένταση» των υπηρεσιών της  Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, όπως τις προηγούμενες ημέρες, τότε πρέπει να ετοιμαζόμαστε για τα χειρότερα ως προς την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού. 
Οι -κατά την Αστυνομία- εντατικοί έλεγχοι προχθές Δευτέρα απέδωσαν 26 παραβάσεις για μετακίνηση (οι 5 στην Π.Ε. Ιωαννίνων) και 20 για μη χρήση μάσκας (οι 2 στην Π.Ε. Ιωαννίνων). Αν είναι δυνατόν!
Αντιλαμβανόμαστε ότι οι έλεγχοι των μέτρων για τον κορωνοϊό είναι ένα επιπλέον καθήκον για τους αστυνομικούς. 
Από τη στιγμή όμως που απειλούνται ζωές, η Αστυνομία πρέπει να παρεμβαίνει, όπως πράττει σε κάθε άλλη περίπτωση για τον ίδιο λόγο. Και βεβαίως δεν υποστηρίζει κανείς ότι οι αστυνομικοί θα πρέπει να βρίσκονται πίσω από κάθε πολίτη. Όμως είναι αδιανόητο να μην ελέγχονται καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στα οποία εισέρχεται ή από τα οποία διέρχεται πολύς κόσμος, χώροι υπηρεσιών και φορέων κ.α. τουλάχιστον αν φορούν τη μάσκα οι εργαζόμενοι. 
Το άσχημο είναι ότι τέτοιες συμπεριφορές, όπως καθημερινά αναφέρουν διαμαρτυρόμενοι αναγνώστες μας, τείνουν να παγιωθούν εκτός της πόλης των Ιωαννίνων, σε χωριά και κωμοπόλεις στις οποίες είναι και πιο εύκολοι οι έλεγχοι.  
Κι αν μέχρι πρότινος επικρατούσε γενικός εφησυχασμός πολιτών και τοπικών αρχόντων, περιπτώσεις των τελευταίων ημερών έρχονται να αναδείξουν τις ευθύνες που υπάρχουν από την αδιαφορία των κατοίκων, αλλά και τους ανύπαρκτους ελέγχους. Γιατί ναι μεν είναι καλό να ελέγχονται όσοι κινούνται βραδινές ώρες σε εθνικές οδούς, μόνο που ο ιός «θεριεύει» και διασπείρεται με το φως της ημέρας και κάτω από τα μάτια των αρμοδίων. 
Εν κατακλείδι: Όταν η Γεν. Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου τονίζει ότι «οι έλεγχοι συνεχίζονται καθημερινά με αμείωτη ένταση με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας», ας αξιολογήσει και τα αποτελέσματα αυτών σε σύγκριση και με τα κρούσματα που εντοπίζονται σε διάφορες περιοχές.