Μεγάλες ανατροπές…

on .

● Ο κορωνοϊός, πέρα από το φόβο, την ανασφάλεια, την οικονομική κατρακύλα, τις «ανατροπές» στη ζωή των ανθρώπων, προκάλεσε και αυξήσεις πάρα πολλών «εξαρτήσεων»!
Ναρκωτικά και πανδημία, πάνε μαζί! Είχαν την «τιμητική τους» αυτή την περίοδο! (Λιγότεροι έλεγχοι, το βάρος έπεσε στις μετακινήσεις των πολιτών και στα… κορωνοπάρτυ!).
Είχαμε στον ένα χρόνο της πανδημίας, αύξηση στην κατανάλωση ποτών, βίαιων… συμπεριφορών, αύξηση φαγητού και… κιλών, λόγω καραντίνας!
Αυξήθηκαν… τα νεύρα, μικρών και μεγάλων

και ο ένας έριχνε τις ευθύνες… στον άλλον!
Μοναδική «διασκέδαση» τα σούπερ – μάρκετ, που παρέμειναν ανοιχτά, με πελάτες που είχαν, μύτες και στόματα «κλειστά»!
Με την κατάσταση αυτή, ξεδιπλώθηκαν δεκάδες «απώλειες»…
Χάθηκαν οι ανθρώπινες επαφές, οι εναγκαλισμοί, οι… δια ζώσης διαξιφισμοί (μειώθηκαν αρκετά οι… ξυλοδαρμοί για το παρκάρισμα αυτοκινήτων!).
Οι καυγάδες γινόταν τηλεοπτικά και με θέματα υγειονομικά! (Αχ Ματίνα, αχ Ματίνα, έκλεισες πάλι την Αθήνα!).
Είχαμε ακόμη αύξηση στο πρόβλημα της όρασης μικρών και μεγάλων! Οι μικροί, γιατί «μπούχτησαν» στην τηλεκπαίδευση και οι μεγάλοι, απ’ τις ειδήσεις, με μπόλικο… Εισαγγελάτο!
Τώρα ο κόσμος θάθελε να τραγουδά το «πότε θα κάνει ξαστεριά» του αξέχαστου Νίκου Ξυλούρη, αλλά αυτό δεν είναι εύκολο, με μάσκα… στο στόμα και στη μούρη!
Μερικοί, που έχουν «ξεφύγει» λόγω των πολλών υγειονομικών και οικονομικών προβλημάτων, τραγουδούν αυτοσχεδιάζοντας:
Μας πήρε το ποτάμι, μας πήρε ο ποταμός,
όμως δεν… δραπετεύει ετούτος ο ιός!
Οι δε υπεύθυνοι του Π.Ο.Υ. (Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας), ασθμαίνοντας, ψάχνουν στη Γιουχάν της Κίνας, να… εντοπίσουν πώς και γιατί ξεκίνησε ο κορωνοϊός, από αυτή την περιοχή!
Και μάλλον βρίσκονται πολύ κοντά… στο χώρο του εγκλήματος!

Υ.Γ.: Και ενώ αυτό είναι το κλίμα στη Γιουχάν, στην Ελλάδα, το «οικονομικό κλίμα»… στράβωσε! Ο προϋπολογισμός «δεν βγαίνει», καθώς είχε υπολογιστεί με ένα Lockdown, ενώ ήδη είμαστε στο δεύτερο και… πάμε για το τρίτο! Ετοιμάστε μαντήλια! Θα πέσει πολύ κλάμα…

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής.