Ακόμη… ψάχνει!

on .

Ειπώθηκαν, κατά καιρούς,  φράσεις πολιτικών, που έχουν μείνει στην ιστορία! Περιείχαν πικρές αλήθειες, αλλά ο λαός τις δέχτηκε και έδειξε μια συμπάθεια, στα πολιτικά πρόσωπα, που τις είπαν. Ο αείμνηστος Αχαιός πολιτικός, Γιώργος Κατσιφάρας, της εποχής της παντοδυναμίας του ΠΑΣΟΚ, είχε αυτογνωσία…
Γνώριζε το πολιτικό του μέγεθος και είχε δηλώσει: «Αν δεν ήταν ο Αντρέας Παπανδρέου, να μας βγάλει στο πολιτικό προσκήνιο, δεν θα μας ήξερε ούτε ο θυρωρός της πολυκατοικίας!
Μία δήλωση αναγνώρισης του πολιτικού ηγέτη της Ν.Δ. Κων/νου Καραμανλή!
Παλιά, Μακεδόνας βουλευτής είχε πεί: Αν δεν ήταν ο Καραμανλής, θα είχα δει το κοινοβούλιο, μόνο σε… σχολική εκδρομή!
Τότε οι πολιτικοί, ήταν προσκολλημένοι στο κόμμα, οι αρχηγοί με προσωπικότητα, τους επισκιάζουν και υπήρχε μεγαλύτερη πίστη, στις κομματικές αρχές!
Τώρα, τα πράγματα άλλαξαν! Η… «ζύγιση και η στοίχιση» στα κόμματα χαλάρωσε!
Διαφοροποιήσεις εκδηλώνοντας συχνά, γίνονται «μεταγραφές», επεισόδια και «ανατροπές»! (Όταν οι αρχηγοί εμπνέουν λιγότερο, γίνονται και αυτά…)
Ιδιαίτερα, μετά τη μεταπολίτευση, που τα «προνόμιά τους» μεγάλωσαν, περάσαμε από το «λειτούργημα» στη φάση… του επαγγελματισμού! (Μάλιστα, κάποιοι πρώην βουλευτές (85 άνω…), …που λόγω ηλικίας έκαναν και πρώτοι το εμβόλιο, περιμένουν κάτι… ξεχασμένα αναδρομικά εκατομμυρίων!)
Μερικοί από αυτούς, στο παρελθόν, έκαναν κατάχρηση εξουσίας, όχι με… παρενοχλήσεις σεξουαλικές, αλλά με βουτιές, στο κρατικό μέλι!
Άλλαξαν στην μακρά πολιτική τους πορεία, σπίτια, αυτοκίνητα, …γυναίκες και πάλι, ανικανοποίητοι ήταν! Κάνοντας το γενικό κοντρόλ, βρέθηκαν δυστυχισμένοι, μέσα στα πλούτη τους!
Και ο λαός, ψάχνει… τα στατιστικά στοιχεία, να βρει, ποιος από αυτούς μπήκε στην πολιτική φτωχός και βγήκε… φτωχότερος!
Ακόμη… ψάχνει, αλλά δεν βρίσκει τίποτε!

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής.