«Ελευθερία» - εμβολιασμοί και ευπαθείς ομάδες…

on .

Παραμονές Χριστουγέννων εξαγγέλθηκε η έναρξη εμβολιασμού των Ελλήνων με το αντικορωνοϊκό εμβόλιο κατά της Πανδημίας που μας τρομοκρατεί όλους.

Αυτή, η τόσο αναμενόμενη και ποθητή κυκλοφορία του εμβολίου, η έναρξη του εμβολιασμού βαφτίστηκε συμβολικά «Ελευθερία» και ανακουφίστηκαν όλοι και περισσότερο οι «ευπαθείς ομάδες» μέσα στις οποίες, στις προτεραιότητες, μπήκαν και οι υπερήλικες.
Διατρέχοντας το 89ο έτος της ηλικίας, ανέμενα με αγωνία να ανακοινωθεί η «πλατφόρμα» -τι περίεργος και αυτός τεχνολογικός όρος- για να αισθανθώ τη χαρά και την ευδαιμονία της «Ελευθερίας» (!) ένα συναίσθημα με μεγάλο συμβολισμό για μας τους γερόντους που γνωρίσαμε και γιορτάσαμε το 1944 την απελευθέρωση από την κατοχή.
Ανακοινώθηκε αρχές Γενάρη η «πλατφόρμα» εφαρμογής της προσμονής της «Ελευθερίας» από την τρομοκρατία του κορωνοϊού για τη δική μας «κλάση», της σειράς άνω των 85 χρόνων. Χαρμόσυνη μέρα, δυνατή η ανάμνηση της «Λευτεριάς», αλλά μη γνωρίζοντας τα ψηφιακά αλφάβητα και διαδικτυακά εργαλεία, προσέτρεξα στη Φαρμακοποιό της γειτονιάς μου με την προσδόκιμη αναμονή της «Ελευθερίας» για το «Ραντεβού» του τσιμπήματος!
Προθυμότατη η φαρμακοποιός, μιας και ήμουν και ο πρώτος πελάτης της που θα έμπαινε στην «πλατφόρμα», χειρίστηκε στον υπολογιστή τα στοιχεία μου, το αίτημα, το τηλέφωνό μου, το κινητό, και την επιθυμητή μέρα που ήταν διαθέσιμη. Και τότε, πριν εκτυπωθεί η επιβεβαίωση του ραντεβού, δέχομαι μια κλήση στο κινητό μου με την ένδειξη «μήνυμα σε αναμονή».
Το άνοιξα και διάβασα στην οθόνη με έκπληξη και απορία ότι το ραντεβού επιβεβαιωνόταν για την 21 Ιανουαρίου, Ημέρα Πέμπτη και ώρα 15.15’! Αυτή η αυτοστιγμεί απάντηση εκείνη την ώρα, αποτελούσε μια επανάσταση. Έχοντας μια πολύχρονη εμπειρία και δοκιμασία της Ελληνικής γραφειοκρατίας, του «πέρασε αύριο», ή «θα έχετε απάντηση σε δέκα μέρες», το γεγονός αυτό της άμεσης επιβεβαίωσης του Ραντεβού, χωρίς ουρά και αναμονή, αποτελεί μια τεχνολογική καινοτομία, μια τεχνολογική Επανάσταση που έρχεται σαν θύελλα και που θα αλλάξει το ρυθμό της ζωής μας.
Η σκέψη αυτή έγινε νέα έκπληξη, όταν σε δύο μέρες ένα άλλο μήνυμα στο κινητό, μου υπενθύμιζε πάλι το ραντεβού. Και αυτό επαναλήφθηκε πολλές φορές τις επόμενες μέρες μέχρι την ημέρα του εμβολιασμού, ο οποίος τελικά έγινε και διεκπεραιώθηκε σε δέκα λεπτά από την ομάδα του Νοσοκομείου Χατζηκώστα.
Αναπόφευκτη είναι μια κριτική, μιας επίμονης κριτικής της διαχείρισης της Πανδημίας, που αφαιρεί μαχητές και υπερασπιστές της «Ελευθερίας», αυτής που προσδοκούμε όλοι με αγωνία. Η Πανδημία, μας θέλει όλους στις επάλξεις του προμαχώνα της Υγείας, Πανστρατιά και Ομόψυχα. Και συνειδητοποιώντας ότι βαδίζουμε στο ναρκοπέδιο του συνωστισμού και των μεταλλάξεων.
Αυτή η Τεχνολογική Επανάσταση στη διαδικασία του Εμβολιασμού μας ενισχύει τα αμυντικά ανακλαστικά για τα απολαύσουμε την «Ελευθερία» που εγγυάται ο εμβολιασμός.
Κ.Χ.Κ.