Ο ... υπέρτατος κριτής!

on .

 • Ενοχλήθηκε ο δόκτωρ Δημήτρης Δημητρίου, επειδή ο Περιφερειάρχης και ο Δήμαρχος Ιωαννίνων... τόλμησαν να μεταφέρουν στον Υπουργό Ανάπτυξης αιτήματα του Επιχειρηματικού κόσμου, με κυρίαρχο αυτό το άνοιγμα της αγοράς.
Αναρωτιέται δε αν έχουν συζητήσει με τους επίσημους φορείς της επιχειρηματικότητας και καταληκτικά τους καλεί να «ασχολούνται με τις αρμοδιότητές τους και όχι με την τέχνη της επικοινωνίας», λες και η λειτουργία της αγοράς και των επιχειρήσεων, δεν είναι αντικείμενο που ενδιαφέρει την Αυτοδιοίκηση και δεν πρέπει οι αιρετοί να έχουν δική τους σφαιρική άποψη.
Κατά τον δρα Δ. Δημητρίου, που είναι και Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, μάλλον θα πρέπει (Περιφερειάρχης και Δήμαρχος) να ταυτίζονται με ένα συνδικαλιστικό όργανο, με έναν θεσμό! Μόνο που στην προκειμένη περίπτωση ατύχησε διπλά, καθώς το Επιμελητήριο Ιωαννίνων χάρη στο... έργο του, έχει απολέσει το κύρος του και έχει μετατραπεί σε «βιομηχανία» ανακοινώσεων, δηλώσεων και επιστολών που εξυπηρετούν προσωπικές στρατηγικές και αντιπολιτευτικές τακτικές.
Αλήθεια όμως, η ανακοίνωση που εξέδωσε είναι απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου ή είναι προσωπική του δήλωση; Γιατί δεν είναι δυνατόν να ζητά από ανεξάρτητους φορείς τη γνώμη του Επιμελητηρίου και την ίδια ώρα ο ίδιος να μη ζητά τη γνώμη των συναδέλφων του – μελών του Δ.Σ. Δεν πέρασε άλλωστε πολύς καιρός που προσπάθησε να εκπαραθυρώσει τον Αντιπρόεδρο και πρώην συνοδοιπόρο του που τον κατήγγειλε για προσωπική πολιτική και άλλα πολλά που έμειναν αναπάντητα.
Κατά τα λοιπά, εντάξει το έχουν καταλάβει όλοι πια ότι, του δόκτορα Δημητρίου, το «κοστούμι» του Προέδρου του Επιμελητηρίου του πέφτει στενό και επιχειρεί να εμφανίσει εαυτόν υπεράνω Περιφερειάρχη και Δημάρχου! Μόνο που θυμίζει το παραμύθι με τον... γυμνό αυτοκράτορα. Και ο νοών νοείτω!