0Το κομματικό της πρόσωπο δείχνει και πάλι η Ένωση Γονέων Ιωαννίνων

on .

• Δεν θα περιμέναμε από τη Διοίκηση της Ένωσης Γονέων Δήμου Ιωαννιτών να παραδεχθεί στην απάντηση που έστειλε στον «Π.Λ.» για σχόλιο που δημοσίευσε στο φύλλο της Τετάρτης 13 Ιανουαρίου, αυτό που «βγάζει μάτια» από τις θέσεις που εκφράζει (π.χ. καταλήψεις, απεργίες, κρίση πανδημίας κλπ) και  οι οποίες ταυτίζονται  με κομματικές επιδιώξεις και στοχεύσεις. Αν και το αρνείται,   με το ύφος και το περιεχόμενο της απάντησης, δείχνει όμως για μια ακόμη φορά το «κομματικό της πρόσωπο». 

Η Ένωση Γονέων υποστηρίζει ψευδώς ότι ο «Π.Λ.» σχολίασε την ανακοίνωσή της χωρίς να τη δημοσιεύσει. Η εφημερίδα μας, τηρώντας απόλυτα τη δημοσιογραφική δεοντολογία (άρα αλλού τα μαθήματα) δημοσίευσε περίληψη- όπως πράττει πάντα για μακροσκελείς ανακοινώσεις-  στη 2η σελίδα της ίδιας έκδοσης και παρά το γεγονός ότι αυτή είχε σταλεί επιλεκτικά σε άλλα μέσα ενημέρωσης πολύ νωρίτερα και άρα είχε χάσει και το δημοσιογραφικό της ενδιαφέρον. Ούτε καν για αυτό η λαλίστατη Ένωση δεν αισθάνεται την ανάγκη στα πλαίσια της δεοντολογίας που επικαλείται να δώσει έστω μια εξήγηση.
Αντί αυτής καταφεύγει σε ειρωνείες περί αποστολής της «τα... χαράματα για αφύπνιση». Είναι προφανές ότι «έχουν μαύρα μεσάνυχτα» και δεν χρειάζεται να το επιβεβαιώνουν και γραπτώς. 
Η Ένωση Γονέων για να αντικρούσει τον κομματικό της προσανατολισμό, επικαλείται ανακοινώσεις της ΟΛΜΕ, της ΔΟΕ και της τοπικής ΕΛΜΕ, με το επιχείρημα ότι 1η συνδικαλιστική δύναμη και στις τρεις οργανώσεις είναι η ΔΑΚΕ και οι Πρόεδροί της προέρχονται από αυτή. Αντιπαρερχόμαστε το γεγονός ότι  για τη λήψη αποφάσεων, δεν αποφασίζει η πρώτη δύναμη, αλλά η πλειοψηφία ενός Δ.Σ.,  καθώς προκύπτει ένα πολύ καίριο ερώτημα: Από πότε το Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων θεωρεί ότι είναι προέκταση των συνδικαλιστών της εκπαίδευσης; Δεν υπάρχει διαχωριστική γραμμή μεταξύ των διεκδικήσεων των εκπαιδευτικών και των απαιτήσεων γονέων και μαθητών; Γιατί καλές είναι οι πομπώδεις διακηρύξεις ότι «δεν χαρίζεται σε καμιά κυβέρνηση και σε κανέναν τοπικό άρχοντα και αρμόδιο», αλλά ας το ξανασκεφθούν τι ακριβώς επιτυγχάνουν βάζοντας «πλάτη» σε συνδικαλιστές και κόμματα. 
Η απάντηση της Ένωσης Γονέων: 
Μεταξύ άλλων στην απάντησή της η Ένωση Γονέων Μαθητών Δήμου Ιωαννιτών υποστηρίζει:
Ως Δ.Σ.της Ένωσης Γονέων Μαθητών Δήμου Ιωαννιτών απαντώντας στο δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρωινός Λόγος» Ιωαννίνων, με τίτλο «Κομματικό παραμάγαζο», με το οποίο σχολιάζει (χωρίς προηγουμένως να δημοσιεύσει όπως ορίζει η στοιχειώδης «εντιμότητα» και δημοσιογραφική δεοντολογία) την από 11/1/2021 ανακοίνωσή μας,  δηλώνουμε τα εξής:
- Παίρνοντας υπόψη τις ανακοινώσεις, της ΟΛΜΕ στις 13/1/2021 (1η συνδικ/κή δύναμη στο Δ.Σ. & Πρόεδρος  ΔΑΚΕ), της ΔΟΕ στις 10/1/2021 (1η συνδικ/κή δύναμη στο Δ.Σ. & Πρόεδρος  ΔΑΚΕ), της τοπικής ΕΛΜΕ στις 11/1/2021 (1η συνδικ/κή δύναμη στο Δ.Σ. & Πρόεδρος  ΔΑΚΕ) και την φανερή ταυτότητα απόψεών τους με την προαναφερόμενη ανακοίνωσή μας στα βασικότερα ζητήματα, αισθανόμαστε την ανάγκη να διευκρινίσουμε προς αποφυγή παρεξηγήσεων, σχετικά με τις κομματικές σκοπιμότητες που μας προσάπτει η αρχισυνταξία της εφημερίδας «Π.Λ.»,   ότι ουδεμία οργανωτική σχέση έχουμε με το συνδικαλιστικό τμήμα …της Νέας Δημοκρατίας. {...}
- Τέλος, όσον αφορά το σχόλιο για την «ενόχληση» από τον χρόνο αποστολής της ανακοίνωσής μας (αλήθεια τόσο θόρυβο έκανε το email μας;;;) και κατανοώντας ότι …χαλάμε τη νυχτερινή διάθεση όλων  όσων πάνω από την υγεία και την ασφάλεια των μικρών παιδιών, θέτουν την μακροημέρευση της κυβερνητικής θητείας του κ.Μητσοτάκη,  θα προσπαθήσουμε στο μέλλον, τις επόμενες ανακοινώσεις να τις στέλνουμε ... χαράματα για «αφύπνιση».
- Η  Ένωση Γονέων, εκφράζοντας τη θέληση της συντριπτικής πλειοψηφίας των ενεργών  Συλλόγων Γονέων,  έχει αποδείξει, (και θα συνεχίσει να το κάνει παρά τα καιρούς «λασπολογήματα») ότι δεν χαρίζεται σε καμιά κυβέρνηση, σε κανέναν τοπικό άρχοντα και αρμόδιο.