Έγινε… βούκινο!

on .

 Άλλαξε δυστυχώς η καθημερινότητα του Έλληνα! Όχι μόνο γιατί τελευταία γνώρισε «οικονομικά στραπάτσα» και αρκετές ήττες στη ζωή του, πόσο μάλλον τώρα με το φόβο και την απειλή του κορωνοϊού, αλλά

και άλλα «δεινά» που του προέκυψαν, στην πορεία της ζωής του… Παρόλα αυτά, προσπαθεί να βρει διέξοδο στα… αδιέξοδά του!
Και τελευταία… συνεπικουρείται από την τεχνολογία, που τον έχει κατακυριεύσει! Κινητά, τάμπλετ, ίντερνετ, τα καθημερινά του εργαλεία… Ακόμη και στο τελευταίο χωριό… επωλήθη το ακίνητο, για να αποκτηθεί το κινητό!
Τέρμα πλέον τα… κλασικά κουτσομπολιά, στο καφενείο και… τις αυλόπορτες! Τώρα όλοι με τα κινητά… ενημερώνονται για τα πάντα! (Αλήθειες και ψέματα, ανεξέλεγκτα!).
Σήμερα ασχολούνται όλοι με τις ειδήσεις που γίνονται… viral! Και ψάχνοντας… επιμελώς το Μπαμπινιώτη, διαπιστώνεις πως viral σημαίνει βούκινο!
Ε βέβαια το λέγαμε παλιά και στο χωριό! Αυτός έγινε βούκινο γιατί τον έπιασαν με τη γίδα στην πλάτη! Ή οι συμπέθεροι έγιναν βούκινο, γιατί… χάλασε η προξενιά!
Τώρα τα viral ξέφυγαν από τα στενά όρια του χωριού! Το βούκινο έγινε μεγάλο!
Έγινε βούκινο παγκοσμίως ο Τραμπ, με τις «μάχες» στο Καπιτώλιο!
Έγινε βούκινο ο Ερντογάν, που κατηγορεί την Ελλάδα στην Ευρώπη, πως αυτή είναι ο ταραχοποιός της Μεσογείου!
Σε επίπεδο ενδοχώρας, βούκινο έγινε ο Βρούτσης, που αντί να παραδώσει το Υπουργείο μέσα σε 2-3 λεπτά στον κ. Χατζηδάκη, τον έστησε ακριβώς 2 ώρες, αναλύοντας «τα έργα και τις ημέρες του»!
Γενικά η ζωή του νεοέλληνα έχει γίνει διαρκές viral, δηλαδή τον έχουν κάνει… βούκινο και δεν έχει καμία προφύλαξη! Είναι παντού εκτεθειμένος…
Έγινε viral σε θέματα ενημέρωσης, οικονομίας και υγείας! Παντού ομίχλη και σκοτάδι!
Και στο σκοτάδι, απαντάμε με φως!

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής.