Κομματικό «παραμάγαζο»!..

on .

• Μεσάνυχτα παρά κάτι -για την ακρίβεια παρά είκοσι λεπτά το βράδυ της Δευτέρας- η Ένωση Γονέων Μαθητών Δήμου Ιωαννιτών έστειλε ένα κατεβατό για την επανέναρξη της λειτουργίας των σχολείων.

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι... της νύχτας τα καμώματα τα βλέπει η μέρα και γελάει, αλλά μόνο για γέλια δεν προσφέρεται η ανακοίνωση - «περιβόλι», η οποία βεβαίως σε άλλα ΜΜΕ που πρόθυμα και χωρίς αντίλογο τη δημοσιεύουν, στάλθηκε νωρίτερα!
Θα ήταν πιο έντιμο, πιο ηθικό οι διοικούντες την Ένωση Γονέων να προσθέσουν στον τίτλο της και ένα δεύτερο συνθετικό που να παραπέμπει σε κομματικό παραμάγαζο. Να εμφανιστούν δηλαδή με την κομματική τους ταυτότητα και να μη διασύρουν σύμπαντες τους γονείς, οι οποίοι στη συντριπτική τους πλειοψηφία ζητούσαν και ζητούν να συνεχιστεί η εκπαίδευση στις σχολικές τάξεις. Ναι με ιδιαίτερες, με δύσκολες συνθήκες, αλλά τα παιδιά να βρίσκονται στο φυσικό τους χώρο.
Ακόμη και αν κάποιες από τις επισημάνσεις της Ένωσης Γονέων είναι σωστές, δυστυχώς και αυτές χάνονται στην ακατάπαυστη φλυαρία, σε αντικρουόμενα επιχειρήματα, σε αναμασήματα κομματικών επιτελείων, σε ισοπεδωτική κριτική, σε αποσιώπηση της πραγματικότητας και στην καλλιέργεια άκρατης κινδυνολογίας.
Τα μέλη της Διοίκησης της Ένωσης Γονέων, είναι ίσως τα μόνα που ζουν μέσα στη δική τους πολιτική «φούσκα», γι΄ αυτό και δεν έχουν αντιληφθεί ότι οι σκοπιμότητες που κατά βάθος εξυπηρετούν είναι ολοφάνερες σε γονείς και μαθητές. Και θα πρέπει να σταματήσουν να χρησιμοποιούν την Ένωση και τους γονείς, ως «βιτρίνα» για προβολή κομματικών θέσεων και για αντιπολίτευση επί παντός επιστητού.
Το έργο αυτό το έχουμε ξαναζήσει, το έχουμε δει σε επανάληψη με άλλους φορείς - ετικέτες και στο τέλος τα αποτελέσματα ήταν εντελώς διαφορετικά από αυτά που επιδίωκαν οι εμπνευστές τους.