2021: Πάνω απ’ όλα η Υγεία!

on .

Σήμερα ανέτειλε ένας νέος χρόνος. Οι Έλληνες, οι Ηπειρώτες, ο κόσμος ολόκληρος υποδέχτηκε το 2021 με ανάμικτα συναισθήματα.
Διαχρονικά, η αλλαγή του χρόνου, αποτελεί ένα «σταθμό» στη ζωή των ανθρώπων.
Όλοι μας ελπίζουμε, προσδοκούμε, ευχόμαστε στη διάρκειά του να πραγματωθούν τα σχέδια, τα όνειρά μας.
Αυτά που δεν έγιναν πράξη στο χρόνο που αποχαιρετήσαμε, αυτά που πάντα έχουμε στο νου μας.
* * *
Κάθε χρόνος είναι και μια νέα αρχή. Όλοι προσπαθούμε να διαγράψουμε τις κακές στιγμές και να κρατήσουμε τις καλές στιγμές του παρελθόντος.
Να όμως που φέτος άλλαξαν οι προτεραιότητες. Και άλλαξαν κατά μη προβλέψιμο, δραματικό τρόπο.
Το 2020 μας δίδαξε ότι η επιτυχία, η ευτυχία, η διάκριση, είναι έννοιες που δεν μπορούν να υπάρχουν αυτοτελώς στη ζωή, στην κοινωνία, στην οικονομία.
Για να μπορεί να τα χαρεί, να τα ζήσει ο άνθρωπος, πρέπει να έχει Υγεία. Κι αυτό ακριβώς μας απέδειξε η πανδημία του κορωνοϊού.
Μας απέδειξε τον απόλυτο ορισμό της Ισότητας! Μπροστά της, δεν υπάρχουν διακρίσεις, μεταξύ πλουσίων και φτωχών, εθνικοτήτων, φύλου και ηλικίας.
Χιλιάδες συνάνθρωποί μας έχασαν τη ζωή τους. Πολλές περισσότερες χιλιάδες ταλαιπωρήθηκαν ή ταλαιπωρούνται από τις επιπτώσεις της νόσου.
Οικονομίες κατέρρευσαν, επιχειρήσεις διαλύθηκαν, οικογένειες αγκομαχούν για να επιβιώσουν.
Όλα μπορούν σε βάθος χρόνου να διορθωθούν, να αποκατασταθούν. Αρκεί να υπάρχει Υγεία. Αν δεν υπάρχει, τίποτε από αυτά δεν έχουν αξία.
Οι σκέψεις αυτές πρέπει να μας συνοδεύουν τη δύσκολή περίοδο που διανύουμε, στην υποδοχή του νέου χρόνου. Σκέψεις που αφορούν και τους «έχοντες» και τους «μη έχοντες».
* * *
Η πανδημία του κορωνοϊού είναι γεγονός ότι αφήνει πίσω της συντρίμμια. Ανθρώπινες καταστροφές και τραγωδίες.
Άνθρωποι της διπλανής μας πόρτας βιώνουν δύσκολες στιγμές. Στη θέση τους μπορούσε και μπορεί να βρεθεί ο καθένας μας. Αυτό και μόνο πρέπει να μας προβληματίζει για να επιδείξουμε τη μέγιστη δυνατή αλληλεγγύη, ώστε κανένας να μην αισθάνεται και να μη μείνει μόνος.
Η κρίση, η πανδημία δεν έχει αφήσει κανέναν απρόσβλητο. Δεν πρέπει όμως να αφήσουμε τη θλίψη, την απογοήτευση να «αιχμαλωτίσει» τη ζωή μας.
Πρέπει να ανακτήσουμε τις ψυχολογικές μας δυνάμεις. Να δούμε και την άλλη πλευρά του «φεγγαριού».
Η ελπίδα υπάρχει. Το εμβόλιο μπορεί να διώξει τα «μαύρα σύννεφα» της πανδημίας, έχοντας κάνει σοφότερη την ανθρωπότητα ως προς την αξία της Υγείας.
Πιστεύουμε ακράδαντα ότι το «μάθημα ζωής» που έλαβε στο σύνολό της η Ανθρωπότητα, θα βοηθήσει ώστε από τη χρονιά που μόλις ξεκίνησε, να χτιστεί μια καλύτερη κοινωνία, με πιο δίκαιη κατανομή των πόρων και της ανάπτυξης.
* * *
Το 2020 ανέδειξε την υπευθυνότητα των Ηπειρωτών στη διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού.
Απέδειξε και το υψηλό επιστημονικό επίπεδο των Δημόσιων Δομών Υγείας.
Το 2021, πρέπει να αποδείξουμε ότι είμαστε σε θέση, ξεκινώντας από καλύτερη βάση από άλλες περιφέρειες, ότι μπορούμε – ενώνοντας δυνάμεις- να ανοίξουμε «ομπρέλα» προστασίας προς κάθε αδύναμο συμπολίτη μας.
Διασφαλίζοντας τη Δημόσια Υγεία, επιδεικνύοντας τη μέγιστη κοινωνική αλληλεγγύη ο επόμενος στόχος είναι... υλικός: Η δρομολόγηση των μεγάλων υποδομών και της ανάπτυξης που χρειάζεται για να μπορέσουν οι Ηπειρώτες να απολαμβάνουν τις ίδιες ανέσεις και υπηρεσίες με τους κατοίκους των άλλων περιοχών της χώρας.
Η ελπίδα και για αυτά παραμένει ζωντανή.

Καλή Χρονιά, με Υγεία!
«ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ»