Γιατί απέκλεισαν τον Τάσο Παπασταύρου;

on .

• Απουσιάζει ανεξήγητα το όνομα του πρ. Δημάρχου Ιωαννίνων από την Επιτροπή εορτασμού για τα 200 χρόνια απελευθέρωσης, αναφέρει σε επιστολή του στον «Π.Λ.» ο γνωστός συλλέκτης Παναγιώτης Δημ. Τσιλίκης. Να τι γράφει σχετικά:
«Μέγα ατόπημα από το Δήμο Ιωαννιτών που κάνει Συνέδριο μέσα στο 2021 για τον «Αλή Πασά και την εποχή του» και απουσιάζει από την Οργανωτική Επιτροπή ο κατεξοχήν ερευνητής Γιαννιώτης της περιόδου, πολυγραφότατος που με το δίτομο έργο του για τον Αλή πασά άλλαξε τον τρόπο σκέψης των Γιαννιωτών και όχι μόνο για την συγκεκριμένη χρονική περίοδο, πρώην Δήμαρχος Αναστάσιος Παπασταύρου. Αντ' αυτού διαβάζω ονόματα στην Επιτροπή ανάξια Ιστορικού Λόγου (έχω γνώμη γιατί έχω συνομιλήσει και γνωρίζω μέχρι που δεν φτάνουν οι γνώσεις τους) και επειδή διαβάζω και την εξ Αθηνών και του Πανεπιστημίου Επιτροπή που απαρτίζεται από εξαιρετικά σημαντικά άτομα, θλίβομαι για τον Δήμο μας, για το ιστορικό δυναμικό που βρήκε για να τους πλαισιώσει.
Υ. Γ. Εκ της ιδιότητάς μου ως συλλέκτης τεκμηρίων της περιόδου και γνωρίζοντας σημαντικούς άλλους που έχουν στην κατοχή τους σπανιότατους ιστορικούς θησαυρούς, καταδικασμένους να παραμένουν αφανείς από επιτροπές Επι... Ντροπές (ως προς την ιστορική κατάρτιση βέβαια)».