Στον… αγύριστο!

on .

 Κάποιοι δημοσιογράφοι της τρίτης κατηγορίας (ενημέρωσης, σύγχυσης, τρομοκρατίας), μέσα στο πλήθος των ειδήσεων… τόλμησαν να πούνε, πώς ο καινούριος χρόνος, δεν πρόκειται να εμφανιστεί... φοβούμενος τον κορωνοϊό!
Κι όμως το 2021 θα… τολμήσει, θα εμφανιστεί στην ώρα του, δυναμικά και αντιμέτωπος με τον αόρατο εχθρό! Θα τον «πετάξει στα σχοινιά» και θα τον γροθοκοπήσει ανελέητα! (με του εμβολίου τις δόσεις, κάνοντας… μεγάλες επιδόσεις!). Και θα προσπαθήσει ο νέος χρόνος να κλείσει και τις άλλες πληγές, που άφησε χαραγμένες, στο ανθρώπινο σώμα!
Θα δώσει, το 2021, τη μάχη των μαχών, να... βάλει μυαλό και στα πολιτικά κόμματα της χώρας, που το παραξήλωσαν! Εδώ ο κόσμος, το 2020, «καίγονταν» σαν λαμπάδα και αυτών η πρώτη τους δουλειά ήταν να μετράνε… τα κουκιά!
Στην ουσία, προσπαθούσαν να μοιραστούν «τα μάτια του λαού», χωρίς προσήλωση σε υγειονομικές συζητήσεις με «θέσεις» που θα έδιναν λύσεις, αλλά είχαν στο μυαλό τους τις δημοσκοπήσεις! (Εμένα με στηρίζουν οι πολλοί, εσένα σε απαξιώνουν! Ο λαός όμως ξέρει …να κονταίνει όσους τον πληγώνουν!).
Και ο λαός, πορεύεται μόνος του, χωρίς στηρίγματα, ενώ υπάρχουν δίπλα του δεκάδες… ρήγματα!
Ο ίδιος κάνει «το γιατρό», για να γιατρέψει τις πληγές της οικονομίας, ξεχνώντας τα παιχνίδια της αγοράς! Ανοίγω, κλείνω, ξανακλείνω και… λογαριασμό δε δίνω! Βαφτίζεται απ’ την κυβέρνηση «επιστρεπτέος», αλλά στην ουσία γίνεται… καταδικαστέος!
Έκανε «το σκατό του παξιμάδι» για ένα χρόνο και τα φέρνει βόλτα με λυγμούς και πόνο!
Παρόλα αυτά, συνεχίζει να εκτιμάει τις όποιες καλές προσπάθειες της κυβέρνησης, αλλά και την προσφορά του Σωτήρη Τσιόδρα, όχι όμως και του κάθε λοιμωξιολόγου, που πολλές φορές, μας τρομοκρατούσαν άνευ λόγου!
Ο λαός δημιουργεί αντιστάσεις παντού!
Με τις δικαιολογημένες βόλτες, στην καραντίνα, απέφυγε τις… μυϊκές ασθένειες και κατά κάποιο τρόπο και … τις ψυχασθένειες! Ο λαός θα δώσει τον αγώνα του και τη νέα χρονιά!
Θα σπρώξει …στον αγύριστο το 2020 και προσβλέπει με αισιοδοξία, για ένα 2021, καλό από κάθε άποψη!
Και μία ευχή, το 2021, …αχρείαστος να είναι ο Νίκος Χαρδαλιάς, που λόγω θέσης, για όλους μας, υπήρξε.. μέγας μπελάς!

Καλή χρονιά!

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής.