Ευχές με λόγια αισιοδοξίας κι ελπίδας…

on .

• Στις δύσκολες ώρες που περνά η ανθρωπότητα η αγάπη, η φιλαλληλία και ο αλληλοσεβασμός ενδυναμώνουν την υπομονή μας και μας προστατεύουν από την κατάθλιψη.
Η αγάπη μας για τους συνανθρώπους μας και ο σεβασμός μας προς αυτούς, μετουσιώνονται σε εσωτερική δύναμη κι ενέργεια και μας απελευθερώνουν από τα δεινά μιας ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ, μιας ασθένειας, μιας κακοτυχίας μας.
Στη γλώσσα της ποίησης αυτή η εικόνα πλαστουργείται μ’ έναν λακωνικό στίχο:
«Κράτα με, να σε κρατώ
ν’ ανεβούμε το βουνό»
Αυτή η στοργική παράκληση, δεν είναι μια ασώματη φωνή. Είναι μια μελωδία και μια παράκληση που χαϊδεύει τον αποδέκτη και τον αγκαλιάζει, όταν αυτός που την αρθρώνει πιστεύει, ότι τα ηχητικά, παρακλητικά κύματα που εκπέμπει αναβλύζουν από το βάθος της ύπαρξής του, αποτελούν προέκταση των δικών του χεριών και του δικού του γλυκού και στοργικού, πατρικού, αδελφικού και φιλικού χαμόγελου.
Γι’ αυτό μιλήστε όχι μόνο στα μέλη της οικογενείας σας, αλλά και σε κάθε άνθρωπο που είναι «εγγεγραμμένος» στα επικοινωνιακά σας μητρώα: «Καλή σου ημέρα, μαμά – μπαμπά, γιαγιά – παππού, καλή σου ημέρα φίλε μου, καλή σου ημέρα, ανεκτίμητε συνεργάτη μου. Τηλεφωνώ για να δω ότι είσαι καλά, για να χαρώ, να ευφρανθώ, να ζωηρέψω τα χρώματα του ζωγραφικού μου πίνακα…».
Το περιεχόμενο των λέξεων που θα χρησιμοποιήσουμε, ενισχυμένο από το ηχόχρωμα της φωνής μας – και το τονίζω αυτό, γιατί η φωνή, έχει το χάρισμα να δρα σε άλλες περιοχές του εγκεφάλου από την εικόνα – θα είναι μια λυτρωτική μελωδία για τους δικούς μας ανθρώπους, τα παιδιά μας, τους γονείς μας, τους μαθητές μας, τους φίλους μας…
Ακόμη και τα «ηχοχρώματα» που έχουν περάσει πάνω σε μια ευχετήρια κάρτα, που συνοδεύει ένα απλό δώρο, συνθέτουν μια μελωδία αισιοδοξίας κι ελπίδας, ότι «ταχιά» θα λυτρωθούμε από την πανδημία… Αρκεί, να εκτελούμε με πίστη κι ακρίβεια, όσα οι μαέστροι (επιδημιολόγοι και λοιμωξιολόγοι) μας υποδεικνύουν.
Προς τους Ηπειρώτες του Κόσμου εύχομαι ολόψυχα:
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ – ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΛΑ
ΚΙ ΕΠΙ ΓΗΣ ΕΙΡΗΝΗ
ΟΙ ΠΑΝΔΗΜΙΕΣ ΝΑ ΧΑΘΟΥΝ
ΚΑΙ ΝΑ ΡΘΕΙ Η ΓΑΛΗΝΗ
ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ 2021

* Ο Βελλαϊτης δάσκαλος κ. Ελευθέριος Γείτονας είναι ο ιδρυτής και Γεν. Δ/ντής των ομώνυμων Εκπαιδευτηρίων στη Βάρη Αττικής