Χωρίς αναισθητικό…

on .

Έγινε η αρχή! Οι δύο πρώτοι άνθρωποι στη Βρετανία, πήραν την πρώτη τους δόση, για τον κορωνοϊό και θα μείνουν στην ιστορία! Και πως να ξεχαστούν αυτά τα ονόματα, όταν σηματοδοτούν μια νέα αρχή, στη ζωή όλων μας!
Η πρώτη γυναίκα, 91 χρονών, που έκανε το εμβόλιο στη Βρετανία, λέγεται Μάγκι Κίναν! (Ωχ ο Θεός την έστειλε, για να μας θυμίζει την… προέλευση του ιού!) Η Μάγκι Κίναν μας θυμίζει την Κίνα, εκεί απ’ όπου ξεκίνησε ο αόρατος εχθρός!

Ο δεύτερος, άντρας 81 χρονών, που εμβολιάστηκε, λέγεται Ουΐλιαμ Σαίξπηρ! Συνονόματος του Άγγλου συγγραφέα που το έργο του να «φωνάζει»: Να ζει κανείς ή να μη ζει! (Και εμβολιαζόμενος να το επικροτεί: Να ζει, να ζει!)
Σημαδιακοί οι δύο πρώτοι εμβολιασμοί! Πως να ξεχάσει ο σημερινός άνθρωπος, πως μια γυναίκα, η Μάγκι Κίναν, έριξε την πρώτη βολή, στον ιό, από την Κίνα! Και ακολούθησε, δεύτερος ο Ουΐλιαμ Σαίξπηρ, διαγράφοντας το… χαρούμενο μέλλον του! Αυτά συνέβησαν στην Αγγλία, την πρώτη μέρα του εμβολίου, κατά του κορωνοϊού!
Στην Ελλάδα, μπαίνουμε σιγά – σιγά στο κλίμα, αλλά το μυαλό κάποιων, δεν φεύγει από τις ανατιμήσεις, ακόμη και εν μέσω κορωνοϊού!
Τα «γρήγορα τεστ», που θα… στοιχίζουν 10 ευρώ, έφτασαν τα 20 ευρώ, με ιατρική βοήθεια στην… εκτέλεσή τους! Δηλαδή στον Έλληνα, για να στοιχίσει το… γρήγορο, 10 ευρώ, θα πρέπει… να τεσταριστεί μόνος του; Για όνομα! Το δε μοριακό τεστ, από 40 ευρώ πηγαίνει στα 60 ευρώ, για τους ίδιους λόγους! (εδώ ο κόσμος καίγεται και κάποιοι σκέφτονται μόνο το κέρδος!). Οι δε πολιτικοί, μάλλον κάνουν βήματα προς τα πίσω!
Δίνουν λιγότερο χρόνο στα πραγματικά προβλήματα! Ασχολούνται με άλλα… Από τις βίλες της Εκάλης, του παρελθόντος, πήγαμε στις βίλες του Λαγονησίου, του παρόντος!
Αλλά και στις πολιτικές… ποδηλασίες και ακροβασίες! Όμως για να συνέλθουν, ίσως «χρειαστούν» πολλά εμβόλια μαζί, χωρίς… αναισθητικό! Ο λαός… ας ξεκινήσει τα εμβόλια!

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής.