Πολύ δύσκολο…

on .

l Τέσσερις είναι οι κύριοι «προμηθευτές» των δύο «αιωνίων αντιπάλων» Ελλάδας και Τουρκίας! Προμηθευτές όπλων, για την προστασία της ειρήνης, λένε… Είναι η Αμερική, η Ρωσία, η Γερμανία και η Γαλλία!

Ξέρεις τι είναι να παράγεις «όπλα» και οι… πελάτες σου να είναι εξασφαλισμένοι; Έτσι, ισχυροποιούν τις οικονομίες τους και… αδυνατίζουν τους «εμπλεκόμενους»!
Δημιουργούν το ανάλογο «πολεμικό κλίμα» στο Αιγαίο, στην Κύπρο, στην Ανατολική Μεσόγειο και σε δεκάδες άλλα σημεία της Γης και οι… «πελάτες» κάνουν ουρά, για προμήθειες και εξοπλισμό!
Τώρα, το 2021, μαζί με το εμβόλιο του κορωνοϊού (αμάν και πότε!), έρχονται και οι νέες παραγγελίες, στην Ελλάδα! Τα Γαλλικά RAFALE θα κάνουν σύντομα την εμφάνισή τους πάνω απ’ το Αιγαίο! Μερικά αεροσκάφη θα είναι «του κουτιού» και κάποια… ελαφρώς μεταχειρισμένα, αλλά με καλή πτητική ικανότητα! Και τα Αμερικανικά F35 έρχονται οσονούπω! Αλλά και τα S-400, τα Ρωσικά, πάνε στην… απέναντι πλευρά!
Δηλαδή, σε… απευχόμενη εμπλοκή δεν θα μιλάμε για… ελληνοτουρκική σύρραξη, αλλά για πόλεμο Γάλλων, Ρώσων, Αμερικανών, με «θύματα» τους λαούς των… αγοραστών! (Για ειρήνη θα μιλάει μόνο… ο Αριστοφάνης!)…
Βλέπετε πως κανείς δεν βοηθάει με το αζημίωτο σ’ αυτή τη ζωή! Δήθεν μας εξοπλίζουν, αλλά οικονομικά μας… αφοπλίζουν!
Ακόμη και στην… προμήθεια του εμβολίου «μάχονται» Άγγλοι, Γάλλοι… Πορτογάλοι, Ρώσοι και Αμερικάνοι! Όλοι θέλουν να σώσουν την ανθρωπότητα! Σίγουρα ναι, αλλά στο μάτι τους «γυαλίζει» και η «κονόμα»! Οι προμηθευτές σε πλήρη δράση!
Να γλιτώσει ο κόσμος απ’ τον ιό και να ζει μόνο με το φόβο του πολέμου και της πείνας! Όλοι θα πουλήσουν…
Να τα χαρούμε με… υγεία, αεροσκάφη, τανκς και πλοία! Εμείς, οι γείτονες και οι άλλοι! Όλοι οι «προμηθευτές» θα κάνουν τη δουλειά τους! Εξάλλου είναι πολύ δύσκολο τώρα να… αλλάξουν επάγγελμα!

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής.