Στον «κόσμο» τους Εργατικό Κέντρο, ΚΚΕ και Επιμελητήριο Ιωαννίνων!

on .

 ΣΕ καραντίνα η ζωή μας εξ αιτίας του κορωνοϊού και τους επιχειρηματίες, εμπόρους, επαγγελματίες και εργαζόμενους σε απόγνωση.

Αυτό δε χρειάζεται ανάλυση δεδομένου ότι λίγο - πολύ όλοι βράζουμε στο ίδιο καζάνι. Εν μέσω όμως αυτής της έκτακτης κατάστασης, με εκατόμβες νεκρών, κάποιοι συμπεριφέρονται ως να έχουν έλθει από άλλο πλανήτη, ως εξωγήινοι, UFO, όπως τους λένε. Για να προκαλούν με το θράσος τους και την προσπάθεια επίλυσης των προσωπικών τους υποθέσεων, με το να τις βαπτίζουν ως δήθεν «κοινού ενδιαφέροντος»!
ΣΕ μιά χειμαζόμενη κοινωνία, λοιπόν, που πασχίζει να σταθεί όρθια, το ΚΚΕ δοκιμάζει τις αντοχές της δημοκρατίας, όπως γράφαμε σε ένα μικρό σχόλιο στον «Πρωινό Λόγο» την Τετάρτη. Με τις ομάδες κρούσης του οργανώνει απεργίες και πορείες, δήθεν για να απαιτήσει καλύτερο σύστημα Υγείας και προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του τις απαγορεύσεις της κυβέρνησης και προκαλεί επεισόδια, συγκρουόμενο με τις αστυνομικές δυνάμεις.
ΑΥΤΟ έγινε και στα Γιάννινα μέσω του Εργατικού Κέντρου και κάποιων σωματείων ελεγχόμενων από το ΚΚΕ (δυστυχώς με τη σύμπραξη και του Εμπορικού Συλλόγου), τόσο στην επέτειο εξέγερσης στο Πολυτεχνείο, όσο και την Πέμπτη. Έτσι θα κάνει και στην επέτειο του θανάτου του Γρηγορόπουλου ή και του ληστή (ακτιβισμό το λένε τώρα...) Ζάκ Κωστόπουλου. Διότι έτσι γουστάρει! Και διότι αυτό κάνει μιά ζωή, με ανταρσίες για την ανατροπή της δημοκρατίας και την επιβολή «δικτατορίας του προλεταριάτου», όπως λέει και στις καταστατικές «αρχές» του! Μιά ζωή ...«εκτός νόμου»!
ΜΙΑ πρόγευση της «δημοκρατίας» που επαγγέλλεται έδωσε και την Πέμπτη. Όπως χωρίς προσχήματα ανακοίνωσε, έστειλε ...«φρουρές» (!) σε μεγάλες επιχειρήσεις, για να επιβάλλουν απεργία και να αποτρέψουν πελάτες να προσεγγίσουν! Κι όταν λέμε «φρουρές» εννοούσε καλοθρεμμένους ροπαλοφόρους που δε δίστασαν να συγκρουστούν με τη διστακτική αστυνομία, για να διαμαρτύρονται κατόπιν, θυμίζοντας την παροιμία με τον γάτο που έσκουζε στα κεραμίδια όταν «περιποιούνταν» τις γάτες. Με την κυβέρνηση, όμως, να ανέχεται την καταστρατήγηση των νόμων και των απαγορεύσεων, όταν όλοι οι πολίτες σπεύδουν να σεβαστούν.
ΑΚΟΜΗ χειρότερα τα πράγματα στο Επιμελητήριο Ιωαννίνων, του οποίου ο Πρόεδρος κ. Δημήτριος Δημητρίου, ενοχλημένος από την κριτική που του ασκεί ο Ά αντιπρόεδρος κ. Γιάννης Μήτσης, εισηγείται την απαλλαγή του από όλα τα αξιώματα! Διότι, όπως και ο ίδιος λέει στην εισήγησή του, από την κριτική θίγεται ο θεσμός του Επιμελητηρίου, το πρόσωπο του προέδρου και το λειτούργημά του! Αυτή, όμως, η ταύτιση του θεσμού και κάποιου προσώπου, μόνο σε απολυταρχικά καθεστώτα συναντάται και για μια τέτοια αρρωστημένα αλαζονική πρόταση θα αποφασίσει το διοικητικό συμβούλιο τη Δευτέρα!
ΞΕΝΙΖΕΙ δε πολύ περισσότερο ό,τι συμβαίνει, διότι επιχειρείται η φίμωση όσων διαφωνούν με το «ιερό πρόσωπο» του εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσόντος κ. Δημητρίου -κατά παράφραση του Τροπαρίου της Κασσιανής. Αλλά, μέσα σε αυτή τη φοβερή υγειονομική καταιγίδα, η κριτική είναι που απασχολεί τον κ. Δημητρίου, με τα «κατορθώματα» του οποίου ο «Πρωινός Λόγος» πλειστάκις έχει ασχοληθεί; Εδώ τα μέλη του Επιμελητηρίου χάνονται κυριολεκτικώς, εναγωνίως αναζητούν σανίδα σωτηρίας και εκείνος με τους συνεργάτες του αναλίσκονται σε μηχανορραφίες για να εξασφαλίσουν το «απυρόβλητο»;
ΝΑΙ, γνωρίζουμε ότι θα μας πει πως εξέδωσε πλειάδα ανακοινώσεων και προέβη σε προτάσεις, των οποίων όμως κάθε μέλος έχει δικαίωμα να αμφισβητήσει την ορθότητα και αποτελεσματικότητα κι όταν μάλιστα άλλα Επιμελητήρια -και γειτονικά- έχουν επιτύχει πολλά για τα μέλη τους και για τα δεινοπαθούντα νοικοκυριά. Άλλωστε, εκτός αυτών υπάρχουν και άλλα θέματα γενικότερου ενδιαφέροντος για τον τόπο μας, που μένουν ανέγγιχτα, καίτοι ο δήθεν εύθικτος κ. Δημητρίου είναι και επικεφαλής παράταξης στο Περιφερειακό Συμβούλιο, όπου δεν επιδεικνύει την ίδια μαχητικότητα με το πως θα αποκεφαλίσει τον κ. Μήτση!
ΞΕΡΕΤΕ δε μας ενδιαφέρει ακριβώς ο κ. Μήτσης. Τα ίδια θα γράφαμε για οποιονδήποτε βρίσκονταν στη ίδια θέση. Όπως και για όποια πολιτική ή συνδικαλιστική δύναμη ενεργούσε όπως το ΚΚΕ με τις... «παραφυάδες» του, όπως έλεγαν παλιά. Διότι δε χρειαζόμαστε τις «φρουρές» του για να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας, τα οποία καθένας μας θα προσδιορίσει ποιά είναι και πως θα τα προασπίσει, χωρίς την κηδεμονία των τραμπούκων του ΚΚΕ, που θέλουν να επιβάλλουν την άποψή τους ως τη μόνη σωστή και ...δημοκρατική. Αρκετά προβλήματα έχει να αντιμετωπίσει η κοινωνία μας για να έχει στο κεφάλι της και τους κρανοφόρους του ΚΚΕ...