Ο επίλογος…

on .

 - Βλέπω μπάρμπα Μήτσο, έπιασες δουλειά πρωί - πρωί! Τώρα με το lock down, μου φαίνεται πως δουλεύεις περισσότερο, μιας και είσαι κλεισμένος στο σπίτι.
- Αλήθεια είναι αυτό. Δουλεύω περισσότερο και… τρώω λιγότερο! (Όπως όλοι οι

Έλληνες…) Δεν μου μένει χρόνος, μετά χάνω πολύ ώρα με την ενημέρωση, στην τηλεόραση! Καλά είχαν πει, να είχαμε… λιγότερα κανάλια, θα ησυχάζαμε! Τώρα είναι πολλά και λένε… πάρα πολλά, για τον κορωνοϊό! (Η γριά μου, κοντεύει να πάρει… το διδακτορικό στον covid 19!). Μιλάνε πολύ, ειδήμονες και μη! Κοντεύουμε να τρελαθούμε!
Ένας Αθηναίος ψυχίατρος, που βλέπει πολύ μακριά, άνοιξε… παράρτημα ψυχιατρικής κλινικής, δίπλα στην κωμόπολη, μια ανάσα από δω! Αναμένεται να κάνει «χρυσές δουλειές»! Αλλά, ας βγει το εμβόλιο, να μπούμε όλοι σε μια σειρά… (Όσοι προλάβουμε…)
- Τι ακριβώς κάνεις Μήτσο, στα παράθυρα;
- Τα… ξύνω Θύμιο μου και θα τα βάψω! Πήρα καφέ μπογιά, να τα σουλουπώσω λιγάκι, γιατί τα ξεθώριασε ο ήλιος!
- Μήτσο, με την ευκαιρία, κάνε μου μια χάρη… Φρόντισε να σου μείνει λίγη… καφέ μπογιά, θέλω να βάψω… τους κροτάφους μου! Τα κουρεία είναι «κλειστά» και θα… περιποιηθώ μόνος μου τον εαυτό μου!
- Θύμιο, εγώ να σε… εξυπηρετήσω, αλλά πρόσεχε μη γίνεις, σαν τον Αμερικανό Τζουλιάνι (μέγας βαψομαλλιάς…), που έσταζε η βαφή στα μάγουλά του, αλλά αυτός συνέχιζε απτόητος τη συνέντευξη! Μη γίνεις ρεζίλι, τώρα στα γεράματα… Πάνω απ’ όλα, η… υστεροφημία! Η τελευταία καλή εικόνα μετράει! Γιατί το σπουδαιότερο μέρος του βιβλίου της ζωής, είναι ο επίλογος!

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής.