Υπουργός και… κυνηγός!

on .

Ο μεγαλύτερος κυνηγός του… «γραφειοκρατικού τέρατος», από συστάσεως του σύγχρονου Ελληνικού Κράτους, είναι ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης! Αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανένα… κομματικό στρατόπεδο!
Δεν ξέρω και ούτε με ενδιαφέρει αν είναι αριστερός, δεξιός ή κεντρώος, στις πολιτικές του πεποιθήσεις. (Αυτές οι ταμπέλες, είναι εκείνες που αποτέλεσαν τροχοπέδη και στη Δημόσια Διοίκηση!). Μακάρι νάχαμε… καμιά δεκαριά Πιερρακάκηδες σε κάθε κυβερνητικό σχήμα! Πέρασε με γρήγορους ρυθμούς την τεχνολογία στη μηχανή του κράτους που… έδειχνε αρρυθμίες!
Για χρόνια, δημόσιοι υπάλληλοι ήταν χωμένοι και… κρυμμένοι πίσω από στοίβες εγγράφων, στα υπόγεια και ο πολίτης περίμενε στο γραφείο να… δει το φως απ’ το σκοτάδι! Ανέβαζε ο υπάλληλος τους φακέλους γεμάτους υγρασία, τους έβαζε… στο καλοριφέρ να… ζεσταθούν και να ψάξει μετά το έγγραφο του πολίτη!
Τώρα, με την ψηφιοποίηση, ο υπάλληλος δεν μπορεί… να λουφάρει στα υπόγεια και ο πολίτης εξυπηρετείται ηλεκτρονικά και άμεσα!
Η… αναλφάβητη ψηφιακά Ελλάδα απέκτησε τελευταία γρήγορους ρυθμούς στην τεχνολογία και η συμβολή του Κυριάκου Πιερρακάκη και της ομάδας του είναι σημαντική!
Σε όλες τις υπηρεσίες η εξυπηρέτηση, που ήταν για χρόνια το ζητούμενο, τώρα γίνεται αρκετά ικανοποιητικά και χωρίς τη φυσική παρουσία του ενδιαφερομένου!
Γι’ αυτό τα κόμματα στην Ελλάδα, όταν βρίσκονται στην εξουσία, οφείλουν να αξιοποιήσουν και να… εκμεταλλευτούν, με την καλή έννοια, τους… Πιερρακάκηδες για το γενικό καλό!
Και αν τα κόμματα δεν τους έχουν στα… σπλάχνα τους, οφείλουν να τους ανακαλύψουν!

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής.