Ωτασπίδες…

on .

Αν ήταν να κάνουν σήμερα οι νέοι, μια «κίνηση» προς τους μεγαλύτερους και μάλιστα χωρίς αιδώ, θα έπρεπε… να τους φτύσουν!
Αυτό το «παράσημο» τους αξίζει, για το περιβάλλον που… τους παρέδωσαν και για τους «δρόμους»… που δεν άνοιξαν, για να διαμορφώσουν το δικό τους μέλλον!
Όλες οι δράσεις των μεγαλύτερων, αποδείχτηκαν άστοχες, καταστρεπτικές και για τις γενιές που θα ακολουθήσουν, βλαπτικές!
Στο περιβάλλον; Τα έκαναν μούσκεμα… Με αδέξιες «χειρουργικές επεμβάσεις» πάνω του, το κατέστρεψαν, με συνέπεια, τις πλημμύρες, τις πυρκαγιές και την απώλεια σε ανθρώπινες ζωές! 
Στην οικονομία; Φάγωμεν, πίωμεν, αύριο γαρ αποθνήσκομεν! Δάνεια, φέσια, χρέη, αλόγιστες σπατάλες και ατασθαλίες άλλες!
Στην παιδεία; Πειράματα στου κασίδη το κεφάλι! Και συμβουλές; Πάρα πολλές στους νέους, για να… προκόψουν και αυτοί, ακολουθώντας το δικό τους δρόμο!
Καλύτερα να φοράνε… ωτασπίδες και να μην ακούνε τα… κατορθώματά τους! Με τις ωτασπίδες οι νέοι, θα αποφύγουν τις… πολεμικές τους επιτυχίες! (Οι περισσότερες φανταστικές…). Την εξιστόρηση των δημοκρατικών τους αγώνων! (Η γενιά του 1-1-4 και του Πολυτεχνείου!).
Τελικά, όλοι τους, εκ… των υστέρων, βγαίνουν αντιστασιακοί! Φυσικά υπήρξαν και οι πραγματικοί αγωνιστές, αναμφίβολα.
Οι νέοι όμως, «δεν μασάνε» και ακολουθούν το δικό τους δρόμο, στη δύσκολη εποχή! Στην εποχή… της μάσκας και των παγουριών, καθώς ο κορωνοϊός επέβαλε τους δικούς του κανόνες!
Σήμερα λοιπόν στα σχολεία, δωρεάν μάσκες,… δωρεάν παγούρια για νερό, αλλά και ένα αντισηπτικό! Αν υπήρχε… και δωρεάν Παιδεία, τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα, για τη νέα γενιά!