Η Ήπειρος καθαρή!

on .

• Η πρόσφατη δήλωση του Περιφερειάρχη μας, κ. Καχριμάνη, έχει ιδιαίτερη βαρύτητα, γιατί όλοι ξέρουμε και οι εντός και οι εκτός της Περιφέρειάς μας, ότι ο λόγος του είναι πάντοτε …βαρύς και υπολογίσιμος, καθώς έχει τη σοβαρότητα και τη συναίσθηση της ευθύνης του ηγέτη ο οποίος μας έμαθε, όλα τα χρόνια της ηγεσίας του, στον καθαρό του λόγο, στο αληθινό του επιχείρημα και στην αφοβία και την τόλμη του, να λέει προς όλους «τα σύκα - σύκα και τη σκάφη - σκάφη».
Μας αποκάλυψε ότι τα κρούσματα του κορωνοϊού που η Κυβέρνηση ανακοινώνει υπολογίζονται από τον τόπο εκδόσεως της αστυνομικής τους ταυτότητος και αποδίδονται εκεί και όχι από τον τόπο της μόνιμης διαμονής τους, πράγμα που είναι, ίσως δυσκολότερο να το γνωρίζει η ανάλογη Αρχή, είναι όμως μη πραγματική η εικόνα, αφού είναι φυσικό αλλού να έχεις εκδώσει την ταυτότητά σου και αλλού να κατοικοεδρεύεις.
Σε μας π.χ. στην Ήπειρο, άπειροι ομογενείς ή Αλβανοί ή πάσης εθνικότητος μετανάστες έχουν εκδώσει ταυτότητα εδώ αλλά ζουν οπουδήποτε αλλού. Το ίδιο συμβαίνει και με σωρεία άλλων ανθρώπων. Έτσι εξηγείται το ότι ανακοινώθηκαν κρούσματα στα Γιάννενα ή τη Θεσπρωτία χωρίς να υπάρχουν στα Νοσοκομεία μας.
Αυτό βέβαια, δεν σημαίνει ότι πρέπει εμείς να μειώσουμε την προσοχή μας στα μέτρα προφύλαξης, στα οποία οι Έλληνες για πρώτη φορά δείξαμε τόση σύνεση και τόση υπακοή στο Νόμο και αξίζει να το τονίσουμε και να συγχαρούμε κι εμείς εαυτούς γι’ αυτό, αλλά για να συνεχίσουμε, προσέχοντες και προφυλασσόμενοι. Αυτή την έννοια είχε και η δήλωση του Περιφερειάρχη, πέραν της διευκρίνησης του πώς και του πού εντοπίζονται τα κρούσματα του κορωνοϊού.
Όσο για τους ελάχιστους νεανίες ή μεγάλους μεν ….παλίμπαιδες δε, που ΔΕΝ πιστεύουν στην πανδημία «αν αυτή δεν χτυπήσει τη… γιαγιά τους» όπως λένε, ή που ισχυρίζονται ότι είναι «κατασκεύασμα για να μας… ελέγχουν(!)» και ένα σωρό μωρά και ανόητα, αυτά είναι ανάξια λόγου, αν δεν κρύβουν τη μικρότητα και την κακότητα της επιθυμίας και της πίστης τους ότι οι ηλικιωμένοι ΔΕΝ χρειάζονται και επομένως, όσο λιγότεροι μείνουν, τόσο καλύτερα για το… Κράτος των νέων!
Αλλά ευτυχώς, τα Κράτη και όλα τα Κράτη θέτουν σα πρώτη αξία, τη ΖΩΗ όλων των πολιτών τους. Κι αυτούς που έζησαν και δημιούργησαν χτες και αυτούς που ζουν και δημιουργούν σήμερα για να προετοιμάσουν το αύριο. Όλα τ’ άλλα, είναι …φληναφήματα ανοήτων.
Εμείς ένα πρέπει να κάνουμε ακούοντας κι εμπιστευόμενοι τους Ηγέτες μας: Να τηρούμε τις εντολές τους, γιατί είναι οι εντολές των ειδικών.