Μάσκες… χρωματιστές!

on .

 Κι εκεί που νομίζαμε πως τα πολιτικά πάθη στην ελληνική ύπαιθρο, σιγά – σιγά σβήνουν, καθώς τα επισκίασε ο Χ άλλη εικόνα παρουσιάζεται έξω από το καφενείο, στη σκιά του γεροπλάτανου!
Δύο «μασκοφόροι» γέροντες, παραθεριστές… του βουνού, τηρώντας αποστάσεις, ανέπτυσσαν τις κομματικές τους θέσεις και ήταν εξόφθαλμες του καθενός οι… προθέσεις! Να κερδίσουν «πόντους» τα κόμματά τους, μεσούσης της πανδημίας, να επηρεάσουν τους υπόλοιπους, έστω κι αν όλοι τους ζούνε την περίοδο… της αφραγκίας!
Δεξιός και αριστερός λοιπόν σε θέση μάχης, φορώντας μπλε μάσκα ο πρώτος και… δίχρωμη πρασινοκόκκινη ο

δεύτερος!
Ο μπλε μασκοφόρος καμαρώνει και προβάλλει την υγειονομική επιτυχία του πρώτου τριμήνου!
Ο άλλος του υπενθυμίζει πως ο χρόνος έχει τέσσερα τρίμηνα και πως βλέπει μαύρα σύννεφα παντού!
Ο πρώτος εκθειάζει την προσπάθεια της κυβέρνησης, αλλά και των πολιτών, λέγοντας πως θα ξεπεραστεί το πρόβλημα και θα «ανοίξει» η οικονομία και τα Σχολεία!
Ο δεύτερος, απογοητευμένος, του λέει ορθά – κοφτά πως είναι βέβαιος πως θα ανοίξουν… τα Νοσοκομεία!
Μετά τον υγειονομικό καβγά, οι δυο τους σπάσανε και άλλα αυγά!
Μπήκαν στο καυτό κομμάτι της οικονομίας δειλά – δειλά, ενώ οι γύρω τους, τους αγνοούσαν και κοιτούσαν τη συνέντευξη Τσιόδρα – Χαρδαλιά!
Και την ώρα που η κουβέντα για την οικονομία άναψε, εμφανίστηκε στην πλατεία του χωριού μία… υγειονομική επιτροπή, που πωλούσε «κουπόνια» για το εμβόλιο, εκ μέρους του Πούτιν, είπαν…
Ο αριστερός… προθυμοποιήθηκε να δώσει όσα ευρώ είχε!
Ο δεξιός τους είπε: Δεν δίνω «μία» για… αριστερό εμβόλιο! Θα περιμένω… το δεξιό του Τραμπ, που θα είναι και πιο αποτελεσματικό!
Και μη χειρότερα…

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής.