Για κάθε ενδεχόμενο…

on .

l Η αλήθεια είναι ότι είμαι εκ γενετής λιγάκι αντιδραστικός, ιστορικώς ολίγον περισσότερο αντιστασιακός και σίγουρα πολύ αναρχικός!

Καθόλου όμως δεν φταίω εγώ γι’ αυτό το τελευταίο! Όταν ζεις σε μία χώρα με άπειρους νόμους και κανόνες, που όμως δεν εφαρμόζονται ποτέ γιατί κανείς δεν ελέγχει κανέναν και για τίποτε, μοιραία εθίζεσαι στην αναρχία.
Όταν πρωτοστατούσα πριν λίγα χρόνια στο κίνημα «Δεν πληρώνω δεν πληρώνω», όλοι με θαυμάζανε και το κορίτσι μου με λάτρευε! Μόνο ο ψυχολόγος που με παρακολουθούσε

ανησυχούσε! Γι’ αυτό και μου συνέστησε να κάνω περιπάτους στα βουνά! Με έβαλε μάλιστα και σε ένα πρόγραμμα υπνοπαιδείας! Αλλά κι αυτό νομίζω πως ελάχιστα με επηρέασε, αν και τώρα τελευταία παρατήρησα ότι μου συμβαίνουν κάποια πράγματα περίεργα! Κάποια ανεξήγητα φαινόμενα!
Για παράδειγμα, προχθές που σκαρφάλωνα στις Δρακολίμνες, σε μια αναστροφή του δρόμου έπεσα πάνω σε έναν γέροντα ίσα με εκατό χρονών. Μπορεί και παραπάνω!
-Πού πας ρε παλικάρι, με καλωσόρισε με αυστηρό τόνο στη φωνή του. Τρελάθηκες; Δε βλέπεις τον καιρό;
Κοίταξα ψηλά στον ουρανό, καταγάλανος, ούτε ένα σύννεφο. «Βαρεμένος θα είναι ο γέροντας», σκέφτηκα!
-Όχι, μου είπε καπάκι πάνω στη σκέψη μου αυτός, λες και την… άκουσε! Για τον Αυτιά κάθομαι εδώ πάνω, για να του βγάλω τα μερομήνια. Δεν ήρθα για τον Βαρεμένο! Ο Βαρεμένος, άλλωστε, είναι αριστερός διανοούμενος και προοδευτικός και όλα αυτά τα θεωρεί αηδίες, ότι είναι προϊόντα του επάρατου του καπιταλισμού.
Δεν πρόλαβε να αποσώσει την κουβέντα του ο γέροντας και άρχισαν να πέφτουν χοντρές σταγόνες βροχής.
-Σε λίγο θα πέσει και χαλάζι, μου είπε με βεβαιότητα, έλα μαζί μου να κρυφτούμε σε κείνη τη σπηλιά.
Τον ακολούθησα. Φόρεσα και την πολυχρησιμοποιημένη μάσκα που κουβαλούσα σχολαστικά τώρα τελευταία στην κωλότσεπη, για να μη φάω κανένα πρόστιμο και μπήκα μαζί του στη σπηλιά.
-Εσύ δε φοράς μάσκα παππού σε κλειστό χώρο; τον ρώτησα.
-Όχι μου αποκρίθηκε, εγώ θα τη φορέσω με το τρίτο κύμα τα Χριστούγεννα.
-Και πώς το ξέρεις αυτό γέροντα; τον ρώτησα. Τα κύματα ακολουθούν το Θρησκευτικό εορτολόγιο; Πάσχα, Δεκαπενταύγουστος, Χριστούγεννα;
-Αυτό είναι ένα μυστικό που μόνο εγώ και ο Μπιλ Γκέιτς το γνωρίζουμε… μου απάντησε ψυχρά!
Εκείνη ακριβώς τη στιγμή χτύπησε το 5G iphone του γέροντα. Είχε μια κλήση επίμονη στο viber. Ο γέροντας φαινόταν προβληματισμένος!
-Γιατί δεν απαντάς; Τον ρώτησα.
-Δεν τρελάθηκα να το σηκώσω, μου είπε και μου έκλεισε το μάτι. Αυτός είναι ικανός να μου τραβήξει 150 ευρώ πρόστιμο ακόμα και απ’ το τηλέφωνο! Είναι ο Χαρδαλιάς παρέα με τον Τσιόρδα. Περιμένουν να τα τινάξω για να με χρεώσουν στα θύματα του κορονοϊού.
-Παππούλη υπερβάλεις του αντιγύρισα και ανατρίχιασα!
Ύστερα ξύπνησα! Μπορεί να ήταν μάθημα υπνοπαιδείας, σκέφτηκα. Μπορεί και μάθημα ζωής! Φόρεσα γρήγορα τη μάσκα, τα γάντια και την κουκούλα, από αυτά που μοίρασε πρόσφατα δωρεάν στους πολίτες η ΔΕΥΑΙ - από τα περισσεύματα του ταμείου της - και τράβηξα για το μίνι μάρκετ της γειτονιάς για να προμηθευτώ απολυμαντικά… Για κάθε ενδεχόμενο!