«Χατζηκώστα»: Ένα Νοσοκομείο ανάλογο των προσδοκιών μας...

on .

Τη νύχτα της Δευτέρας 6-7-2020 απαιτήθηκε, επειγόντως, λόγω αιμορραγίας του προστάτη ή διακομιδή μου στο Νοσοκομείο. Έτσι κάλεσα το ΕΚΑΒ και περίμενα. Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα με ειδοποιούν πως τ’ αυτοκίνητο είναι στην είσοδο και με περιμένει. Ήταν ο οδηγός και μία σύνοδος. Ευγενέστατα παιδιά, τα οποία ευχαριστώ πάρα πολύ.
Στα έκτακτα του «Χατζηκώστα», ο απαραίτητος γιατρός με το ανάλογο προσωπικό, ο οποίος ευγενέστατα επιλήφθηκε της διαδικασίας για την εισαγωγή μου στην κλινική. Εκεί, βέβαια, τέθηκα στην δικαιοδοσία του διευθυντή της Ουρολογικής κ. Κωνσταντίνου Χασταντζέρη για την περεταίρω αγωγή αναρρώσεως, που δεν άργησε να φανεί. Για όλον αυτόν τον κύκλο νιώθω έντονα την υποχρέωση να απευθύνω τις ευχαριστίες μου προς το επιστημονικό και νοσηλευτικό προσωπικό της κλινικής για τις άριστες υπηρεσίες που προσφέρουν, αψηφώντας προς τούτο τα δικά τους προβλήματα, την κούρασή τους και κυρίως τους άμεσους κινδύνους εκ της πανδημίας του κορωνοϊού.
Δράττομαι της ευκαιρίας εδώ, να απευθύνω και δια του Τύπου τόσο εγώ, όσο και η αδερφή μου, ένα μεγάλο ευχαριστώ προς τους συγκατοίκους μας ιατρούς, Ευανθία και Ελένη Κοσμά, που με ευγένεια και χριστιανική διάθεση μας προσφέρουν την πολύτιμη βοήθειά τους σε θέματα υγείας. Τελικά, τις κοινωνίες τις κρατάνε και τις αναδεικνύουν αυτού του είδους οι μορφές. Είναι το άρωμα της ελληνικής ψυχής.
Και δύο προτάσεις για τη βελτίωση της κατάστασης στα νοσηλευτικά μας ιδρύματα:
α) Εξοβελισμός των αποκλειστικών από τα Νοσοκομεία. Τούτο αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία και μειώνει την ευρωπαϊκή μας ταυτότητα. Το πρόβλημα μπορεί να αντιμετωπισθεί ή με νέες προσλήψεις ή με τη σοβαρή ανακατανομή του υπάρχοντος προσωπικού. Δεν μπορεί ο Έλληνας να τα βγάλει πέρα με τέτοιου είδους τερτίπια.
β) Εκτόνωση των Νοσοκομείων μας από τα συνεχώς ογκούμενα κύματα των λαθρομεταναστών - εισβολέων. Οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) που ασχολούνται μαζί τους διαθέτουν όλη την χρηματική ευχέρεια, ώστε η ιατρική τους περίθαλψη να παρέχεται από εξωτερικούς γιατρούς ή ακόμη και από κλινικές.
ΦΩΚΙΩΝ ΚΑΨΑΛΗΣ