Αλήθεια, πού είστε εσείς οι Μεγάλοι και Τρανοί;

on .

Για μας, τους μικρούς λαούς και τις μικρές τις χώρες, εσείς, οι υπερδυνάμεις, Η.Π.Α, Ρωσία, Ευρώπη, είστε οι ΤΡΑΝΟΙ της Γης.

Γι’ αυτό και θέλουμε να ανήκουμε, στους συνασπισμούς σας, στους Οργανισμούς σας, σα μέλη και… κομμάτια δικά σας, για να έχουμε την «κάποια, κάπου, κάποτε», αν χρειαστεί, στήριξη και βοήθεια. Κι αυτό παρ’ ότι, το ιστορικό μας παρελθόν, διδάσκει, πως και οι τότε τρανοί, η Ρωσία που την περιμέναμε πάντοτε, ποτέ δε στάθηκαν, κοντά σε μας, τους αδυνάτους.
Έτσι και σήμερα που ο παλιός μας γείτονας, ο νέος σουλτάνος Ερντογάν… βρυχάται και απειλεί και κουνάει το δάχτυλό του, σε λαούς, μικρούς και μεγαλύτερους, παριστάνοντας το γίγαντα, αλλά με πόδια καλαμένια, εσείς που είστε αλήθεια;
Και η μεν Τουρκία, και ο Πρόεδρός της, είναι φυσικό, να φέρεται, σα γνήσιος εκπρόσωπος ενός λαού, που «δεν είχε ποτέ να προσφέρει κάτι δικό του, στην Ιστορία της ανθρωπότητας, αφού έζησε πάντοτε με δανεικά, οικειοποιώντας, ξένη γη, ξένη Ιστορία και Μνημεία, κουβαλώντας, αιώνες τώρα, αυτό το κόμπλεξ και την ενοχή» όπως θαυμάσια γράφει, ο π. Χαράλαμπος Λίβυος Παπαδόπουλος. Και όταν αισθάνεσαι τόσο άδειος εσωτερικά, έχεις ανάγκη, να φαίνεσαι ισχυρός εξωτερικά, συμπληρώνει ο θαυμάσιος αυτός αναλυτής του φαινομένου Ερντογάν και Τουρκίας, σήμερα.
Εσείς όμως, οι… τρανοί της Γής, τι κάνετε; Τον… ψευτομαλώνετε, του λέτε να… «κάτσει φρόνημα, σαν καλό παιδάκι», του δίνει η Ευρώπη και κάμποσα εκατομμύρια για το μεταναστευτικό κι εκείνος, θεωρώντας την επιείκεια αδυναμία και αδιαφορία, αποθρασύνεται και φτάνει στο σημείο να προκαλεί, όλο τον Πολιτισμένο κόσμο, με το τελευταίο του ανοσιούργημα, να κάνει την Αγιά Σοφιά, τζαμί!
Κι εσείς; Τι κάνετε όλοι εσείς; Τι κάνουν οι Χριστιανοί της Γης και οι Ευρωπαίοι;
Κάνετε Συμβούλια. Και σ’ αυτά τα αλλεπάλληλα Ευρωπαϊκά Συμβούλια, πάει το όλο πρόβλημα του μόνιμου… ταραχοποιού, μόνο… κουβεντιαστά! Και απομένει να φωνάζουν στα Συμβούλια αυτά και έξω απ’ αυτά, για το δίκαιο των λαών και για να… ξυπνήσουν, τους… τρανούς, Ευρώπη, Η.Π.Α, ΝΑΤΟ, την αδιάφορη Ρωσία, ενώ όλα τα συναφή Συνδικάτα φαίνεται να… ροχαλίζουν! Μόνο δυο νέοι άνθρωποι, δύο μεγάλοι ηγέτες νοιάζονται, ο ΜΑΚΡΟΝ και ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, με την Κύπρο, φυσικά στο πλάι τους και την Αίγυπτο και το Ισραήλ κοντά τους.
Πού είστε λοιπόν, εσείς οι Μεγάλοι και Τρανοί, όταν και ΣΗΜΕΡΑ, σαν ΤΟΤΕ, η ανάγκη μας, «τη θύρα σας κρoταλλεί;». Κοιμάστε, ΔΥΣΤΥΧΩΣ, κι όχι τον ύπνο του δικαίου, ασφαλώς.
Ξέρετε, φυσικά, που πονάει ο υπερφίαλος Ερντογάν. Στα… καλαμένια του ποδάρια πονάει, στη σαθρή και θνήσκουσα ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ του πονάει. Eκεί θα τον χτυπήσετε αν θέλετε.
Για κόψτε του τον Τουρισμό προς την Τουρκία και το… τζαμί, ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ κι έχουν τα Χριστιανικά κράτη, κάθε λόγο πλέον να το κάνουν. Για κόψτε του τις παροχές και ζητήστε του τα… ΔΑΝΕΙΚΑ, και θα δείτε πως σπάνε τα… καλαμένια του τα πόδια και πως συνέρχονται, οι επίδοξοι εξουσιαστές των πάντων και οι νοσταλγοί, των παλιών σουλτάνων και… κοσμοκρατόρων.
Αλλά, ενώ ξέρετε τι να κάνετε, δεν το κάνετε, γιατί, είστε…τρανοί, τω «δέμας» μοναχά και όχι την ψυχή, στην οποία είστε οι… εμποράκοι (!) που μετρούν με το δούναι και λαβείν, τα κέρδη τους και τις ζημιές, από του κόσμου τις συναλλαγές.
Κι εμείς πιστεύουμε και έχουμε και σε σας απαντοχές αλλά, ΕΑΝ βεβαίως, θελήσετε και… ξυπνήσετε ποτέ και γίνετε, επί τέλους κάποτε, και των μικρών λαών, προστάτες και υποστηρικτές.